Επικαιροτητα

Δ.Σ. Τρίπολης: Συζήτηση για τα προβλήματα εξαιτίας των εργασιών φυσικού αερίου

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Διπλή συνεδρίαση απόψε για το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Η πρώτη συνεδρίαση αφορούσε την έγκριση του ισολογισμού-απολογισμού για το οικονομικό έτος 2022, και ήταν, ουσιαστικά, διεκπεραιωτική. 

Στη δεύτερη συνεδρίαση, ο κ. Κούρος έθιξε το ζήτημα της κατάστασης που επικρατεί σε μέρος της πόλης λόγω των εργασιών για την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου. Ο κ. Κούρος, αφού ξεκαθάρισε πως ο Δήμος δεν ασκεί κανενός είδους έλεγχο ως προς των προγραμματισμό των εργασιών αλλά υποστήριξε πως η τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει ν' ασκεί αυτή έλεγχο στους δρόμους όπου γίνονται οι σχετικές εργασίες έτσι ώστε ν' αποκαθίστανται σωστά οι σχετικές υποδομές.

Μάλιστα, ο κ. Κούρος πρότεινε να υιοθετηθεί ακόμα και το μέτρο της αγωγής κατά της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, εφόσον διαπιστωθεί πως δεν γίνεται σωστή αποκατάσταση των δρόμων.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης αναγνώρισε πως οι πολίτες υφίστανται, επί μακρόν, ταλαιπωρία, σημείωσε δε πως το φυσικό αέριο ήταν ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τζιούμης ανακοίνωσε πως η εταιρεία έχει ενημερωθεί για τα σημεία εκείνα όπου ήδη παρατηρείται φθορά του σκάμματος που πραγματοποίησε η εταιρεία και μάλιστα στις 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί και σχετική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της εταιρείας και της Δημοτικής Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος Τρίπολης υποστήριξε πως η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα, ωστόσο πρόκειται για μια πολύτιμη υποδομή που την έχει ανάγκη η πόλη. Παράλληλα, ο κ. Τζιούμης διαβεβαίωσε πως η αποκατάσταση του δρόμου θα γίνεται με το σωστό τρόπο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.