Επικαιροτητα

Κ. Μαρινάκος: "Να αποσυρθεί η ποσόστωση της μουσικής στα ξενοδοχεία"

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου παίρνει θέση για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Την αντίθεσή του στις προτεινόμενες ρυθμίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με την ποσόστωση στο μουσικό ρεπερτόριο στα ξενοδοχεία εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού, Πελοποννήσου. Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκος αναφέρει: 

Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου του Υπ. Πολιτισμού περί ποσόστωσης στο δημόσια εκτελούμενο μουσικό ρεπερτόριο στα ξενοδοχεία , πρέπει άμεσα να αποσυρθούν και στη θέση τους να υπάρξει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο τις σχέσεις δικαιούχων πνευματικών-συγγενικών δικαιωμάτων και χρηστών, με όρους ισονομίας απέναντι στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού αναμφίβολα έχει αναπτυχθεί μια διαλεκτική σχέση και διασύνδεση, εφόσον πρόκειται για δυο τομείς που είναι καταδικασμένοι να ζουν μαζί ‘’ανασαίνοντας’’ ο ένας από τον άλλο. Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποδεδειγμένα και διαχρονικά στηρίζει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά ενσωματώνοντάς την ως αναπόσπαστο κομμάτι του προϊόντος του.

Ωστόσο οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο τέθηκε πριν λίγες ημέρες σε διαβούλευση, περί εφαρμογής ποσόστωσης στο δημόσια εκτελούμενο μουσικό ρεπερτόριο στα ξενοδοχεία και σε άλλες δραστηριότητες, αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία και ακραία μορφή κρατικού παρεμβατισμού που αντιβαίνει σε κάθε κανόνα ελεύθερης βούλησης του επιχειρείν και της αγοράς και που δεν συναντάται σε κανένα άλλο προηγμένο ευρωπαϊκό κράτος. Την ίδια στιγμή η ελληνική πολιτεία από το 1993 -που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 2121/1993- μέχρι σήμερα επιμελώς αποφεύγει να εντάξει σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο τις σχέσεις δικαιούχων πνευματικών-συγγενικών δικαιωμάτων και χρηστών, με όρους ισονομίας απέναντι στον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.