Επικαιροτητα

Τρίπολη: Νέο "όχι" του Δημ. Συμβουλίου στη μονάδα βιοαερίου

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Να ξεκαθαρίσουμε πως αποφασιστική αρμοδιότητα για το ζήτημα έχει, αποκλειστικά, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δηλαδή το κεντρικό κράτος

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Τρίπολης χαρακτήρισε "έλλειμμα" τη μη αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου- αλλά και του Περιφερειακού- σχετικά με τη λειτουργία αντίστοιχων μονάδων στην περιοχή (αναφέρθηκε και η μονάδα επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων στο Αθήναιο).

Να θυμίσουμε πως ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο- με την προηγούμενη σύνθεσή του- είχε ταχθεί κατά της εγκατάστασης και της λειτουργίας της μονάδας βιοαερίου στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.

Ο εισηγητής, κ. Γούργαρης, έθιξε το ζήτημα παραχώρησης άδειας από τη ΔΕΥΑΤ (το 2017) στην εταιρεία που διαχειρίζεται τη μονάδα για την απόθεση λυμμάτων.

Ο κ. Τζιούμης χαρακτήρισε "παράτυπη" την άδεια που δόθηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση- καθώς, όπως είπε, μεταξύ άλλων, δεν ακολουθήθηκε η σύννομη διαδικασία-, ωστόσο είπε πως δεν μπορεί ν' ανακληθεί η απόφαση χωρίς επαρκή αιτιολόγηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πρότεινε να προστεθεί στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αιτιολόγηση (τεκμηρίωση) που, ουσιαστικά, θ' αναφέρεται στις αντικειμενικές αλλαγές των συνθηκών σε σχέση με μια επταετία πριν.

Ο κ. Σμυρνιώτης είπε, μεταξύ άλλων, πως τέτοιες μονάδες πρέπει να υπάρχουν αλλά το ζήτημα είναι η χωροθέτησή τους. Χαρακτήρισε δε, "άκομψη" την παρούσα χωροθέτηση της μονάδας βιοαερίου.

Η αρνητική εισήγηση, επί της ουσίας, για την εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας βιοαερίου στη Βι.Πε. εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, αναμένεται να επικυρωθεί αύριο, Τετάρτη, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης και, κατόπιν, να κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια, τους Βουλευτές του νομού και κάθε άλλο εμπλεκόμενο.

Να σημειώσουμε πως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τοποθετήθηκε και η γενική γραμματέας της Σ.Ε.Βι.Πε.Τ, κυρία Σύριου. 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.