Επικαιροτητα

Συγκέντρωση στη Βυτίνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Η πρόσκληση απευθύνεται σε Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Μαινάλου, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, τα συντοπίτικα σωματεία και άλλους φορείς.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου που έγινε στις 22 Μαρτίου 2024, ήρθαν για γνωμοδότηση 13 αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα συνολικής ισχύος 210 MW. Βεβαίως, αφορούν κύρια το Νότιο Πάρνωνα, αλλά και τον Κτενιά και το Αρτεμίσιο.

Έρχεται όμως και η σειρά του Μαινάλου. Ήδη έχουν πάρει καταρχήν άδεια τρεις εταιρείες για εγκατάσταση 146 Ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, ισχύος 510 MW. Έχουν ζώσει όλο το Μαίναλο, αφού προβλέπεται να εγκατασταθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (Φαλάνθου, Μεγαλόπολης, Τρικολώνων, Βυτίνας, Κλείτορος, Λεβιδίου).

Επίσης, δεκάδες φωτοβολταϊκά αναμένεται να εγκατασταθούν στην Κάτω Γορτυνία, αλλά και στο Βορειοδυτικό Μαίναλο. Σε πάνω από 7000 στρέμματα θα εγκατασταθούν δεκάδες εκατομμύρια πάνελς-λαμπόγυαλα για παραγωγή ενέργειας, ισχύος εκατοντάδων MW.

Δεν διστάζουν Κυβέρνηση, ΕΕ και Επιχειρηματικοί Όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια να καταστρέψουν το περιβάλλον, να εξαφανίσουν μικρές οικογενειακές δραστηριότητες και επιχειρήσεις στην εστίαση, στον τουρισμό, στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και στη μελισσοκομία, να βυθίσουν όλο και πιο πολύ τα μικρά λαϊκά στρώματα, με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, στην ενεργειακή φτώχεια, για να αυξάνουν τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλίων.

Καλούμε τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Μαινάλου, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, τα συντοπίτικα σωματεία και άλλους φορείς,  την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στις 8 το βράδυ, στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας, για να συζητήσουμε όλες αυτές τις εξελίξεις στην Ενέργεια που αφορούν το Μαίναλο και να σχεδιάσουμε τη δράση μας για να σώσουμε ότι σώζεται, να εμποδίσουμε, να καθυστερήσουμε, να δυσκολέψουμε αυτά τα σχέδια Κυβέρνησης - ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων, γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για την τεράστια κερδοφορία λίγων ομίλων.      

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.