Επικαιροτητα

Στις Βρυξέλλες ο Χρήστος Λαμπρόπουλος (pics)

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

O Αναπληρωτής Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστος Λαμπρόπουλος, συμμετείχε στο 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, το διήμερο 16-17 Απριλίου.

O Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, συμμετείχε ως εισηγητής, με εκπροσώπους άλλων χωρών, υπό την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Elisa Ferreira και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον «κόμβο βιοοικονομίας» που σχεδιάζεται στην περιοχή μας, καθώς επίσης και στις προσπάθειες προσέλκυσης επενδύσεων με τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

«Το Bioeconomy 360o Hub είναι ένα στρατηγικό έργο, το οποίο συνιστά τον επιταχυντή μετάβασης της τοπικής οικονομίας στη μεταλιγνιτική εποχή, με αντικείμενο δραστηριοτήτων την αγροδιατροφή, την κυκλική και ορεινή οικονομία, την βιοενέργεια και την ψηφιακή γεωργία. Αναπτύσσονται υποδομές στους τέσσερις Δήμους της περιοχής (Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας), καλύπτοντας τις ανάγκες υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, της εφαρμοσμένης έρευνας, εκπαίδευσης και ανάπτυξης νέων προϊόντων. Ο Κόμβος συνδυάζει τις λειτουργίες Ζώνης Καινοτομίας,  Επιχειρηματικού Πάρκου- Agrologistic Center και Κέντρου Στήριξης Επιχειρήσεων.

Με την επένδυση επιδιώκεται η δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας, υποστηριζόμενη συμπληρωματικά από έργα που συμβάλλουν στην αντιστροφή των δημογραφικών τάσεων της περιοχής τόσο στα απόλυτα μεγέθη όσο και στην ηλικιακή σύνθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, έγιναν συναντήσεις με τη Διαχειριστή Αρχή του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης και με εκπροσώπους χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Η ανταλλαγή καλών πρακτικών, η κατάρτιση, η ωριμότητα του προγράμματος, καθώς επίσης και κοινωνικά θέματα, απασχόλησαν την εναρκτήρια συνεδρίαση, με βασικότερο την καταπολέμηση της φτώχειας.

(Δ.Τ.) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.