Επικαιροτητα

Δράση ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σχετικά με τη μνήμη

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο των δράσεων με σκοπό την πρόληψη στην Τρίτη Ηλικία, η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης και το «Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια» Καλαμάτας, IASIS A.M.K.E., υλοποίησαν Δράση ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σχετικά με τη μνήμη, την έγκαιρη διάγνωση της Νόσου του Αlzheimer και των άλλων μορφών άνοιας, μέσω εξειδικευμένης αξιολόγησης.

Σε περίπτωση διάγνωσης προβλήματος μνήμης, ο ηλικιωμένος θα παραπέμπεται στις αντίστοιχες δομές, για περαιτέρω διερεύνηση. Η δράση πρόληψης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου, στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης και περιελάμβανε τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων μνήμης σε μέλη του ΚΑΠΗ από το «Kέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια» Καλαμάτας, IASIS A.M.K.E., το οποίο ήταν ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», το οποίο μετά την ολοκλήρωση του, εντάχθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Η πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση δίνει χρόνο για την ενημέρωση, την αποδοχή και τον σχεδιασμό θεραπευτικών παρεμβάσεων και διασφαλίζει την άμεση έναρξη των μέτρων αντιμετώπισης της πάθησης για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη του ασθενούς.

(Δ.Τ.) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.