Επικαιροτητα

Τρίπολη: "Όλα τα έργα θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2024"

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Σμυρνιώτης, έθιξε το ζήτημα της ολοκλήρωσης των έργων που υλοποιούνται στην Τρίπολη

Ο κ. Σμυρνιώτης χαρακτήρισε την πόλη "αδιάβατη", υποστηρίζοντας πως, λόγω των πολλών έργων που καθυστερούν να ολοκληρωθούν, δεν μπορεί να υπάρχει ομαλή λειτουργία του Δήμου και "δεν μπορούμε να μιλάμε για επισκεψιμότητα".

"Πάντα υπάρχουν λάθη και κωλυσιεργίες", απάντησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Κανελλόπουλος, ενώ, αναφερόμενος στο τελευταίο δίμηνο, ανέφερε πως υπάρχουν χρηματοδοτικά προβλήματα αλλά τα έργα συνεχίζονται με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό, όσον αφορά την κατασκευαστική πρόοδο. 

Μάλιστα, ο κ. Κανελλόπουλος περιέγραψε ως πλέον προβληματικό το, χρονίζων, έργο στο Μαντζούνειο, ειδικά όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ σχετικά με το κολυμβητήριο δήλωσε πως "μέσα στον Ιούνιο θα τελειώσει", όπως και η ανάπλαση στην πλατεία Μπασιάκου. 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης επανέλαβε πως τα προβλήματα που υφίστανται σε δημόσια έργα, δεν είναι κάτι το καινοφανές, ούτε η Τρίπολη παρουσιάζει μια εικόνα χωρίς προηγούμενο. Επιπρόσθετα, ρώτησε τον κ. Σμυρνιώτη- ρητορικά..- αν ξέρει πότε θα πληρωθούν τα έργα, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για παράδειγμα, ενώ έθιξε και τις καθυστερήσεις στην εκταμίευση χρημάτων από το ΕΣΠΑ για ευρωπαϊκά προγράμματα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Δήμαρχος είπε πως είναι πολύ σημαντικό ποια θα είναι η "ροή" των χρηματοδοτήσεων- και μέσω του νέου ΕΣΠΑ, εφόσον μεταφερθούν εκεί έργα-, ανέφερε πως τα έργα έχουν μεταφερθεί, συλλήβδην, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ διαφώνησε με τον χαρακτηρισμό "αδιάβατη" για την πόλη. 

(σ.σ. O διάλογος μεταξύ των δυο επικεφαλής, θα μπορούσε να "σχηματοποιηθεί" ως εξής: Σμυρνιώτης: Πείτε μας πότε θα τελειώσουν τα έργα: Τζιούμης: Πείτε μου πότε θα συνεχιστούν, απρόσκοπτα, οι χρηματοδοτήσεις και θα σας πω!)

"Τα έργα συνεχίζονται όλα και θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2024- Δεν ξέρω τι θα γίνει με το Μαντζούνειο", υποστήριξε ο κ. Τζιούμης, τονίζοντας πως τα θέματα αυτά έχουν ξανασυζητηθεί πολλάκις. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.