Επικαιροτητα

Κ. Τζιούμης: "Αυξάνουμε την επισκεψιμότητα, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από άλλες περιοχές"

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (28/4/2024), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΣΧΑ – «Το σκηνικό που έχει στηθεί στην πλατεία Άρεως έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις μαζί με τις φωτιζόμενες φωτογραφίες από παλαιούς εορτασμούς του Πάσχα. Τα ξενοδοχεία και τα airbnb είναι γεμάτα και τα μηνύματα είναι πολύ θετικά. Η πόλη και τα χωριά μας θα "πλημμυρίσουν" από κόσμο. Καλώ όλους να απολαύσουν το Πάσχα στον Δήμο Τρίπολης. Η συνάντηση των Επιταφίων θα γίνει στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, με τον παραδοσιακό τρόπο που γινόταν πάντα.»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ – «Είναι δύο φεστιβάλ που τείνουν να καθιερωθούν, να γίνουν θεσμός. Είναι μια προσπάθεια που κάνουμε να φέρουμε κόσμο στην περιοχή μας. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από άλλες περιοχές. Η αύξηση της επισκεψιμότητας δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου. Απαιτούνται συνέργειες από όλους τους θεσμικούς φορείς και τους επαγγελματίες της περιοχής μας. ΕΡΓΑ – Η πλατεία Αγίου Βασιλείου βρίσκεται στην τελική ευθεία. Όλα τα έργα προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΑ – Καταθέσαμε μία πλήρη πρόταση και την εξετάσαμε σε μία συνάντηση που είχαμε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Το επόμενο στάδιο είναι οι προσκλήσεις για να προχωρήσουν έργα προϋπολογισμού άνω των 17.000.000 ευρώ.

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ο στόχος έχει τεθεί, σύντομα θα έχουμε νέα να ανακοινώσουμε για το θέμα αυτό.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – Η μελέτη έγινε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου κι αυτό σημαίνει οικονομικό όφελος για τον δήμο μας. Έγινε δημόσια διαβούλευση και δεκάδες συμπολίτες μας προχώρησαν σε παρατηρήσεις, πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες. Αμέσως μετά το Πάσχα, θα κατατεθεί η πρόταση.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – Οι δρόμοι είναι σε άσχημη κατάσταση, κυρίως από το έργο του φυσικού αερίου. Δεν έχει νόημα να φτιάξεις ένα δρόμο και να σκάβει ύστερα το έργο του φυσικού αερίου. Η εταιρεία εκτιμά ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου και μετά θα ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ – Η καθημερινότητα δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα. Βάφτηκαν όλες οι κολώνες φωτισμού, έγιναν διαγραμμίσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τα συνεργεία του δήμου. Η δουλειά τους πρέπει να γίνεται σεβαστή, αλλά και το κόστος που καταβάλλει ο δήμος. Έχουμε αποφασίσει να επιβάλλουμε πρόστιμα για αφισοκολλήσεις και φθορές. Δεν μπορεί στους υπόγειους κάδους να αφήνονται απέξω τεράστια χαρτοκιβώτια. Στην πλατεία Πετρινού μπήκε νέα περίφραξη στη νεροσυρμή.

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚO ΣΧΕΔΙΟ – Έγινε η εναρκτήρια συνάντηση. Θα ληφθούν πρόνοιες για όλα τα θέματα, για την πολεοδόμηση της πόλης μας, την επέκταση της ΒΙΠΕ. Ξεκινά η διαδικασία, χρειάζεται η συμμετοχή των δημοτών. Θα καθορίσει πως θα αναπτυχθεί η περιοχή μας για τα επόμενα 30-40 χρόνια.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – Θα καταθέσουμε πρόταση κι αν εγκριθεί, ο δήμος θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και θα εξοικονομεί περίπου 400 – 500.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΙΟΥΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ – Θα λειτουργήσει αυτό το κέντρο στο πρώην Δημαρχείο Τεγέας, με δωρεάν υπηρεσίες για όλους τους δημότες. Έχουμε άριστη συνεργασία με το Στασινοπούλειο Ίδρυμα. Μετά από απόφαση και του δημοτικού μας συμβουλίου, προχωρήσαμε σε υπογραφή σύμβασης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.