Επικαιροτητα

Δ.Σ. Τρίπολης: Επίκληση στην "ατομική ευθύνη" των πολιτών από το Δήμαρχο

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Σχετικά με την κίνηση τροχοφόρων επάνω σε πλατείες και πεζοδρόμους..

Ειδικότερα, μετά από σχετική ερώτηση του κυρίου Βαγγέλη Γούργαρη, ο κ. Τζιούμης είπε πως θα πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες πως οι πεζόδρομοι και οι πλατείες δεν προορίζονται για την κίνηση των οχημάτων. Επιπρόσθετα, τόνισε πως η αστυνομία θα πρέπει να είναι αυστηρή και να επιβάλει τα πρόστιμα που προβλέπονται.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κύριος Οικονομόπουλος, προσέθεσε πως το βασικό πρόβλημα προέρχεται από άτομα που εργάζονται ως διανομείς καταστημάτων εστίασης, τα οποία, συχνά, δεν ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδρομές και αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Να σημειώσουμε πως ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη 8 δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι θα προστεθούν στους υπάρχοντες 2, διαδικασία η οποία, υποτίθεται πως είχε ξεκινήσει πριν ακόμα την περίοδο της πανδημίας.

Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, εθίγησαν αρκετά ζητήματα καθημερινότητας, ακόμα και αισθητικής από την πλευρά δημοτικών συμβούλων. Μάλιστα, ο κύριος Αγγελάκος έθιξε το ζήτημα της προσβασιμότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης.

Το υπαρκτό αυτό πρόβλημα αντιμετωπίζεται, σύμφωνα με τον κύριο Τζιούμη, απλά όντως υφίστανται προβλήματα λόγω της ίδιας της διάρθρωσης του κέντρου της πόλης, η οποία, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν επιτρέπει τη δημιουργία ραμπών κ.ο.κ., ακόμα και σε νεότευκτες υποδομές.

Πάντως, ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε πως θα γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί, στο μέτρο του εφικτού, η κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, σε κτίρια, όπως το Μαλλιαροπούλειο, είναι δύσκολο να γίνουν έργα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως συνάγουμε από τη σχετική συζήτηση.

Το κόστος των εκδηλώσεων του Πάσχα

Το θέμα έθιξε ο κύριος Παπαδημητρίου, υποστηρίζοντας πως το κόστος ήταν δυσανάλογο σε σχέση με τις υλοποιηθήσες εκδηλώσεις. Μάλιστα, ανέφερε ειδικά την αμοιβή τριών μουσικών σχημάτων, το οποίο και χαρακτήρισε "υπέρογκο", χωρίς, όπως είπε, να θέλει να υποτιμήσει την αξία των μουσικών. Αντίστοιχο σχόλιο έκανε ο κύριος Παπαδημητρίου και για την έκθεση φωτογραφίας. Ζήτησε δε από τη δημοτική αρχή να δείξει τη "δέουσα προσοχή για να μην υπάρχουν τέτοιες αστοχίες".

Ο κύριος Δήμαρχος, αφού είπε πως στα ποσά που ανέφερε ο κύριος Παπαδημητρίου περιλαμβάνονται και άλλες δαπάνες, χαρακτήρισε "καλοπροαίρετη" την παρέμβαση του κυρίου Παπαδημητρίου και κάλεσε τον τελευταίο να βλέπει το "δάσος και όχι το δέντρο", ενώ έκρινε ως "απόλυτα επιτυχημένες" τις εκδηλώσεις του Πάσχα, από πλευράς προέλευσης επισκεπτών αλλά και από πλευράς ποιότητας των εκδηλώσεων, το δε κόστος "λογικό".

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.