Επικαιροτητα

"Προχωράει" το Μιναγιώτικο φράγμα από την Περιφέρεια

Φωτογραφία: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην τελική φάση των τευχών δημοπράτησης εισέρχεται το έργο του Μιναγιώτικου φράγματος.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ορισθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τις κοινοπραξίες, όπως έγινε γνωστό σε σχετική ενημέρωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη και την επικοινωνία που υπήρξε με τον Διευθυντή της Μονάδας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Νίκο Σέργη.

«Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς καταφέραμε μέσα σε λίγους μήνες να δρομολογήσουμε κομβικές παρεμβάσεις στον αρδευτικό τομέα που δίνουν παραγωγική πνοή στις περιοχές μας και να ξεπεράσουμε προβλήματα ετών σε κάθε νομό», ανέφερε σχετικά ο Περιφερειάρχης. Το αντικείμενο της Σύμπραξης συνίσταται στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του φράγματος Μιναγιώτικου καθώς και του δικτύου άρδευσης περιοχών στο Δήμο Πύλου – Νέστορος του νομού Μεσσηνίας, συνολικής έκτασης 35.000 στρεμμάτων, με σκοπό την εξασφάλιση επαρκών υδατικών πόρων για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης, την εξασφάλιση σημαντικών ποσοτήτων νερού για τη διατήρηση των οικοσυστημάτων, τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της περιοχής.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.