Επικαιροτητα

"Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν αντιμετωπίζει κανένα κίνδυνο"

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Αυτό δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, κύριος Χρήστος Λαμπρόπουλος, απαντώντας σ' επερώτηση της κυρίας Κωνσταντίνας Νικολάκου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Πε. Συ. Πελοποννήσου

Ειδικότερα, η κυρία Νικολάκου ζήτησε να πληροφορηθεί εάν υφίσταται πρόβλημα όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου από την Ε.Ε., γεγονός που προέκυπτε από επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που "είδε" πρόσφατα το "φως της δημοσιότητας".

Μάλιστα, η κυρία Νικολάκου ανέφερε πως ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, κύριος Γραφάκος, δήλωσε πως το έργο έχει πάρει έγκριση χρηματοδότησης. Επιπρόσθετα, η σύμβουλος της παράταξης του κυρίου Τατούλη- η οποία ήταν αυτή που ξεκίνησε την υλοποίηση της Σ.Δ.Ι.Τ. για τα απορρίμματα-, ρώτησε εάν θα υπάρξει παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κύριος Λαμπρόπουλος, απάντησε πως δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος, σχετικά με τη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του έργου. Υποστήριξε πως, ουσιαστικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει ζήτημα "διαχειριστικής επάρκειας του ΦΟ.Δ.Σ.Α." αλλά και τη "δέσμευση των Δήμων" που αφορά τις παραγόμενες ποσότητες απορριμμάτων και την καταβολή των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Ο κύριος Λαμπρόπουλος δήλωσε πως τα ερωτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "έχουν απαντηθεί", μετά και από έκτακτη σύσκεψη του ΦΟ.Δ.Σ.Α που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ όσον αφορά το θέμα της "διαχειριστικής επάρκειας", ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε πως ακόμα κι αν ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. δεν την αποκτήσει, το έργο θα συνεχιστεί κανονικά, με διαχείριση από την ίδια την Περιφέρεια- όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.