Επικαιροτητα

Τι συμβαίνει με αρδευτικό έργο στην περιοχή της Ασέας

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Τι αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από σχετική επερώτηση του κυρίου Ευάγγελου Γιαννακούρα

Ο προγραμματισμός για την υλοποίηση αρδευτικού έργου στον πρώην Δήμο Βαλτετσίου είχε γίνει από την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη. Είχαν πραγματοποιηθεί δυο μελέτες- μετά από παραλείψεις στην πρώτη- και το 2019 το έργο είχε τεθεί προς έγκριση από το κράτος. Όπως δήλωσε ο κύριος Γιαννακούρας, έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτε, ενώ ο ίδιος πληροφορήθηκε πως το έργο "απεντάχθηκε" από την Περιφερειακή Αρχή Νίκα και τα χρήματα- που, σημειωτέον, προέρχονται από το λεγόμενο "Ταμείο Μολυβιάτη" που αφορά περιοχές που υπέστησαν καταστροφικές πυρκαγιές- "οδεύουν αλλού". Ο προϋπολογισμός είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Η απάντηση του κυρίου Λαμπρόπουλου ήταν κατηγορηματική: Το έργο δεν έχει "απενταχθεί", αλλά αντιμετωπίζει θέματα και δεν είναι "ώριμο" προς δημοπράτηση. Συγκεκριμένα, το έργο δεν έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, προβλέπει πως το νερό θα προέρχεται από γεωτρήσεις και ο χώρος που προορίζεται για την τοποθέτηση δεξαμενής, δεν ανήκει- ακόμα- στην Περιφέρεια.

Μάλιστα, ο κύριος Λαμπρόπουλος τόνισε πως πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα σχετικά με την ενέργεια που θ' απαιτηθεί για να λειτουργήσει το έργο. Προς ώρας, όπως είπε, έχει δοθεί προτεραιότητα σε άλλο έργο στην περιοχή.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.