Επικαιροτητα

Ο Γ. Καπλάνης για τον ιαματικό τουρισμό στον Δ. Γορτυνίας

"Χρειάζεται όραμα και σχέδιο για την αναγέννηση των Λουτρών Ηραίας και όχι "μπακαλίστικη" λογική", σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης, "Γορτυνία-Νέα Αφετηρία".

Αναλυτικά ο κ. Καπλάνης αναφέρει:

Ο ιαματικός τουρισμός αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο κλάδο, μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης για την Χώρα και την περιοχή μας.

Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών χρειάζεται όραμα, στρατηγικό σχεδιασμό και ποιοτικές παρεμβάσεις. 

Η δημοτική αρχή Γορτυνίας συνεχίζει και σε αυτό τον τομέα τις σπασμωδικές και χωρίς στόχο κινήσεις. 

Αντί να καταστρώσουμε ένα σχέδιο 12μηνης λειτουργίας με εκσυγχρονισμό δομών και υπηρεσιών (λασπόλουτρα, πισίνα, τζακούζι, spa) για να μπορέσουμε στοχευμένα να προσελκύσουμε νέες ροές ωφελούμενων.

Αντί να εξασφαλίσουμε προγράμματα αναβάθμισης των μονάδων φιλοξενίας και να διοχετεύσουμε νερό στα ξενοδοχεία. 

Αντί να εξειδικεύσουμε στελέχη στη θεραπευτική τουριστική εκπαίδευση. 

Αντί να αναβαθμίσουμε ενεργειακά τις εγκαταστάσεις και να αναδείξουμε την μοναδικότητα των ιαματικών πηγών, αποφασίσαμε να αυξήσουμε το εισιτήριο από τα 4€ στα 10€.

Ποια οικονομοτεχνική μελέτη αναγκών, επισκεψιμότητας, επενδύσεων  υπαγόρευσε αυτή την απαράδεκτη αύξηση; 

Ποιος δείκτης ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών μας οδήγησε στην αύξηση του εισιτηρίου κατά 150%, την στιγμή που η λειτουργία των λουτρών παρουσιάζει πτωτική πορεία. 

Η δημοτική αρχή οφείλει να αναλάβει την χάραξη και τον συντονισμό ενός σχεδίου για την σωματική και ψυχική υγεία των χρηστών, αλλά και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων. 

Τα λουτρά μπορούν να δώσουν σπουδαία ώθηση στη Γορτυνία με μορφή ανάπτυξης βασισμένης στον τουρισμό. 

Ας δώσουμε ταυτότητα και δυναμική στον τόπο μας. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.