Επικαιροτητα

"Αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία για την πυροπροστασία του Δήμου μας"

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Ο Δήμαρχος Τρίπολης για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Τρίπολης από το Πράσινο Ταμείο. 

Το Πράσινο Ταμείο προχώρησε στην έγκριση της πρότασης του Δήμου Τρίπολης για την «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Τρίπολης» στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση Πυροπροστασίας Κατοικημένων Περιοχών Σε ΟΤΑ Α΄ Βαθμού με Περιαστικά Δάση» και την ένταξη της προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Χρηματοδότηση Δημιουργίας Περιμετρικών Ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «Προστασία Και Αναβάθμιση Δασών 2024», έως του ποσού των 200.000,00 €. Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης προχώρησε σήμερα σε αποδοχή της εν λόγω χρηματοδότησης, με σχετική απόφαση.

Σε δηλώσεις του, για αυτή τη θετική εξέλιξη, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, σημείωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εξασφαλίσαμε ένα σημαντικό ποσό, προκειμένου να δημιουργήσουμε αντιπυρικές ζώνες, οι οποίες θα γίνουν τόσο στην πόλη της Τρίπολης, όσο και σε χωριά του δήμου Τρίπολης, τα οποία έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας. Προστατεύουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω της κλιματικής κρίσης και του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών. Αξιοποιούμε ακόμα ένα διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, αυτή τη φορά για την πυροπροστασία περιοχών του δήμου μας.

Παραμένουμε σε εγρήγορση, συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους φορείς και εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους δημότες μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.