Επικαιροτητα

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: "Eπιτυγχάνουμε τεράστιο έργο"

"Καταρτίζουμε και υλοποιούμε προϋπολογισμούς ισοσκελισμένους", ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015.

 

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού "καθρέφτη της πολιτικής μας, η οποία διακρίνεται από απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις".

 

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις οδηγίες κατάρτισης του προϋπολογισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών και στη μείωση των πόρων κατά 67% και ιδίως των Κοινών Αυτοτελών Πόρων των Περιφερειών, "εντούτοις, καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε πιστώσεις και να υλοποιούμε τεράστιο έργο, δημιουργώντας παράλληλα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και νέες δυνατότητες για τους πολίτες".


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι τα χρόνια αυτά η περιφερειακή αρχή αποπλήρωσε δουλείες των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων ύψους 39,5 εκατομμυρίων ευρώ, "χωρίς κανείς να μεριμνήσει ούτε να ενδιαφερθεί πως το καταφέραμε".

 

"Σε μια δύσκολη κατάσταση για τη χώρα επιχειρούμε και λειτουργούμε σύμφωνα με τα δεδομένα, επιτυγχάνουμε ωστόσο τεράστιο έργο" δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι "θα πρέπει και η νέα Κυβέρνηση να δείξει το ενδιαφέρον της και την ευαισθησία της για την Πελοπόννησο".

 

Ο κ. Τατούλης εστίασε στην τοποθέτησή του τη στάση της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία μεταμορφώθηκε στην ουσία σε κριτή των πολιτικών της Κυβέρνησης και όχι του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τόνισε ότι ο προϋπολογισμός είναι απόλυτα διαφανής, αφού έχει εγκριθεί σε όλα τα στάδιά του από όλες τις συλλογικές διαδικασίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

 

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε επίσης ότι οι προϋπολογισμοί που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια δεν παρουσιάζουν ελλείμματα, τη στιγμή μάλιστα που η σημερινή Κυβέρνηση δημιούργησε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερα ελλείμματα.

 

Σχολιάζοντας το θέμα των αρμοδιοτήτων ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι "πως θα κάνουμε κοινωνική πολιτική όταν η ευθύνη ανήκει στην κεντρική κυβέρνηση; Διεκδικήσαμε ωστόσο με την ολοκληρωμένη πρότασή μας και πετύχαμε οι Περιφέρειες να διαχειριστούν το 80% του νέου κοινωνικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".      

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.