Επικαιροτητα

Η Πελοπόννησος σε έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο

Για 4η συνεχή χρονιά δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM Λονδίνου.

 

 

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην WTM Λονδίνου 2 έως 5 Νοεμβρίου 2015  μετά και την επιτυχημένη εκδήλωση του συνεδρίου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων στην Πελοπόννησο Abta – The Travel Convention. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ διατήρησε επιπλέον χώρο προβολής όπου πληροφορούσε τους επαγγελματίες για το συνέδριο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μεγάλης Βρετανίας ενώ διανεμήθηκε και η ειδική έκδοση του Abta μόνο για την Πελοπόννησο και την οποία έχει ήδη αποστείλει ο Σύνδεσμος σε όλα τα βρετανικά τουριστικά γραφεία που είναι μέλη του.


Ο πρόεδρος του Abta κ.Noel Josephides σε συνάντηση του με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η επιτυχία του συνέδριο του Abta στην Πελοπόννησο έδωσε θάρρος στην Ελλάδα” αναδεικνύοντας το συνέδριο σε εθνικό ζήτημα. Στη συνάντηση τους σχεδίασαν τις επόμενες ενέργειες για την προσέγγιση της Βρετανικής Αγοράς ώστε να υπάρχει δυναμική συνέχεια μετά το συνέδριο. Ο κ. Josephides αναφέρθηκε στα θετικά σχόλια όλων των συμμετεχόντων και στο γεγονός ότι αποτέλεσε μια από τις πιο καλές διοργανώσεις που έχει γνωρίσει ο Abta έως σήμερα. Παράλληλα ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για τα πολύ θετικά δείγματα που έχουν οι προ κρατήσεις, διαβεβαιώνοντας πως το 2016 αναμένετε μια πολύ καλή χρονιά για την Πελοπόννησο όσον αφορά τη Βρετανική αγορά.

 


Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν 20 Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους εκπροσώπους της βρετανικής αγοράς και όχι μόνο, προωθώντας τις ελκυστικές τους προσφορές και τον προορισμό. Η αρμόδια θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού Π.Ε Μεσσηνίας κα. Αντωνία Μπούζα υποδέχθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την Περιφέρεια για την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος


Την πρώτη ημέρα της έκθεσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε δίωρη γαστρονομική εκδήλωση εντός του περιπτέρου του Ε.Ο.Τ., όπου ήταν προσκεκλημένοι εξειδικευμένοι τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι στον οινικό τουρισμό και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Οι 60 συμμετέχοντες της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τις ποικιλίες κρασιού της Πελοποννήσου από εξειδικευμένο sommelier, τα ΠΟΠ ποιοτικά προϊόντα και Πελοποννησιακές συνταγές. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τους Δρόμους του Κρασιού της Πελοποννήσου καθώς και τις ειδικές μορφές τουρισμού μέσω του νέου εξειδικευμένου φυλλαδίου HIKING IN PELOPONNESE. Πέραν του πληροφοριακού υλικού της Περιφέρειας διανεμήθηκε η ειδική έκδοση της Καθημερινής GREECE IS PELOPONNESE που έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και η οποία επιπρόσθετα βρίσκεται σε αρκετά σημεία διανομής καθώς και στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Αντίστοιχα και τις υπόλοιπες ημέρες  στο Περίπτερο της Πελοποννήσου υπήρξε κέρασμα με ποιοτικά προϊόντα και δοκιμή Πελοποννησιακού κρασιού προσελκύοντας αρκετούς επαγγελματίες πέραν των προκαθορισμένων ραντεβού.

 


Στο πλαίσιο της WTM Λονδίνο οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου συναντήθηκαν  με τον Πρόεδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέα Ανδρεάδη με στόχο την συνεργασία των Περιφερειών και του ΣΕΤΕ.


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έγιναν επαφές με εκπροσώπους της British Airways όπου για το 2016 δείχνουν ώριμες οι συνθήκες να ξεκινήσουν 2 απευθείας πτήσεις γραμμής εβδομαδιαίως από Λονδίνο προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.  Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και νέα πτήση charter από Σλοβενία μια φορά την εβδομάδα προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας από τον ερχόμενο Ιούνιο. Αντίστοιχα έγιναν συναντήσεις εργασίας με τον εκπρόσωπο των σημαντικών τουριστικών γραφείων στη Σκανδιναβική αγορά Primera Travel Group και Brava που σχεδιάζουν ανάπτυξη συνεργασίας στη περιοχή της Μεσσηνίας και του Τολού. Η συγκεκριμένη συνεργασία σε συνδυασμό με tour operator εξειδικευμένο στις ειδικές μορφές από το Γκέτεμποργκ θα ενισχύσουν σημαντικά την πτήση της Aegean από την Σκανδιναβία, μετά την απόφαση σημαντικού ελβετικού γραφείου το οποίο διαχρονικά στήριζε την πτήση, να κλείσει το παράρτημα της Σκανδιναβίας. Αντίστοιχες συναντήσεις με τουριστικά γραφεία της Μεγ. Βρετανίας έκαναν το σύνολο των συμμετεχόντων Πελοποννησίων επιχειρηματιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.