Επικαιροτητα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

"Παραλύει" η χώρα την Πέμπτη από την απεργία όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που συμμετέχουν στη γενική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

 

 

Η ΓΣΕΕ "καλεί τους εργαζόμενούς της στην 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη απέναντι στη λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής Κοινωνίας", όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως "η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων".

 

ΕΣΕΕ: Απεργία και για τους εμπόρους την Πέμπτη

 

Στις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για την Πέμπτη, θα συμμετάσχουν και οι έμποροι όπως αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.

 

Απεργία και στα ΜΜΕ

 

Σε 24ωρη απεργία και τα Μέσα Ενημέρωσης αφού, όπως ανακοίνωσε Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, πάρθηκε η απόφαση για συμμετοχή των δημοσιογράφων στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της: «Η απεργία, από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου. Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίσουν τα ίδια τα Μέσα».

 

Aπεργία και στο Μετρό

 

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Πέμπτη οι συρμοί του Μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι στο μέσο θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

 

Στάση εργασίας και για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ

 

Από την έναρξη της βάρδιας έως και της 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως και τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ.

 

Απεργία και από την ΠΝΟ

 

Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα παραμείνουν την Πέμπτη όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

 

Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ

 

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Πέμπτη και τα τρένα του ΟΣΕ καθώς και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως. Για λίγες ώρες θα κινηθούν ηλεκτρικός και Τραμ. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 το πρωί και από τις 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

 

ΠΟΕ – ΟΤΑ

 

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

 

ΠΟΕΔΗΝ

 

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων και τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

 

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

 

Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.