Επικαιροτητα

ΤΡΙΠΟΛΗ: Μάθημα ζωής από έναν 17χρονο

Μια ιστορία μερικές φορές είναι αρκετή για να σε κάνει να σκεφτείς όλα αυτά που αντί να αποτελούν προτεραιότητα για όλους μας, χάνονται μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας.

 

Πρωταγωνιστής της ιστορίας ένας 17χρονος συμπολίτης μας...

 

Η ιστορία λοιπόν ξεκινά ως εξής.... Πριν από αρκετούς μήνες ο σύλλογος "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις, διοργάνωσε στην Τρίπολη μια εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων. Με την ανακοίνωση της αιμοδοσίας υπήρξε σωρεία δελτίων Τύπου από συλλόγους και φορείς, που δήλωναν εγγράφως ( γιατί οι περισσότεροι έμειναν μόνο εκεί...στα λόγια), πως θα συμμετέχουν στην αιμοδοσία.

 

Εκείνο όμως στο οποίο αξίζει να σταθούμε, είναι άλλο. Την ημέρα της αιμοδοσίας οι διοργανωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ένα 17χρονο παιδί, που τους έκανε να θυμηθούν, πως υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και μεγαλείο ψυχής! Ο 17χρονος λοιπόν βρέθηκε στο χώρο, όπου γινόταν η αιμοδοσία και ζήτησε, να συμμετέχει και αυτός. Μέχρι στιγμής θα αναρωτηθεί κανείς, που είναι το περίεργο... Το περίεργο ή μάλλον το αξιοσημείωτο καλύτερα, είναι η επιμονή του παιδιού να δώσει αίμα...να προσφέρει λίγα λεπτά από τον χρόνο του, που για κάποιον άλλον θα μεταφράζονταν σε ζωή. Η επιμονή ενός παιδιού, πού πριν από μερικούς μήνες είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς. Κάτι που για πολλούς θα αποτελούσε έναν λόγο, για να γεννηθεί μέσα τους ο φόβος και η απαισιοδοξία, για εκείνο το παιδί όμως αποτέλεσε πηγή δύναμης και κίνητρο, για να δει με άλλο μάτι κινήσεις, όπως αυτή μιας εθελοντικής αιμοδοσίας. Με αφορμή λοιπόν την δεύτερη αιμοδοσία, που διοργανώνεται από τον σύλλογο στις 26,27 και 28 Νοεμβρίου, ας γίνει αυτό το παιδί η τρανταχτή απόδειξη για όλους εμάς πως "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ".

 

Και επειδή το πρόσημο που μένει από αυτή την ιστορία δεν μπορεί παρά να είναι θετικό ..κλείνοντας νομίζω, πως αξίζει για ακόμα μια φορά, να δώσουμε συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί για το μεγαλείο ψυχής, αλλά και σε όλους εκείνους, που δίνοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο τους και χωρίς να ψάχνουν δικαιολογίες, που θα τους έδιναν "άφεση", κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό το χαμόγελο σε πολλά παιδιά, που νοσηλεύονται στο Παίδων και δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.