Επικαιροτητα

Εκδήλωση για τη Γαλλοφωνία στην Τρίπολη (VIDEO)

Εκδήλωση για τη Γαλλοφωνία θα πραγματοποιηθεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 18:30.  

 

 

Το Γραφείο Διεκδίκησης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας TRIPOLIS ARCADIA 2021 και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Σαράφη απευθύνουν πρόσκληση σε όλους να παρακολουθήσουν στην εκδήλωση για την προώθηση της Γαλλοφωνίας στην Ελλάδα "Le français et nous". 

 

Για την προώθηση της γαλλοφωνίας θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση οι εισηγήσεις Le français et nous: «Επιλέγοντας κληρονοµιά» από την κ, Παναγιώτα  Σαράφη και από τον φιλόλογο Ηλία Σπυρόπουλο "Η συµβολή του οµίλου Σαράφη στη Γαλλοφωνία". 

 

Η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη θα μιλήσει για τον "Πολιτισµό και την Αλληλεγγύη στην Ευρώπη" και η οικονομολόγος–ιστορικός Δρ κ. Ζιζή Σαλίμπα θα παρουσιάσει τη συμβολή των εκδόσεων Θίνες στην προώθηση της γαλλόφωνης λογοτεχνίας.

 

"Ο Δρόμος για το Αλταμάν", είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα παρουσιάσει η κ. Αντωνία Γιαννούλη, και ο ληξίαρχος του Δήμου Τρίπολης  κ. Γιώργος Ζαχαρόπουλος,. Θα μιλήσει για την "Ξεχασµένη γαλλική ταυτότητα της Τρίπολης".

 

Από τον κ Γιώργο Χριστοδουλόπουλο, Συντονιστή οργανωτικής Επιτροπής TRIPOLIS ARCADIA θα γίνει μια προσέγγιση στον Αρκαδισμό μέσα από τον πίνακα του Nicolas Poussin "Οι ποιμένες της Αρκαδίας". 

 

Ο κ. Μιχάλης Χικάρας, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ θα καταθέσει την προσωπική του εμπειρία μέσα από την εισήγησή του "Τα γαλλικά ως επαγγελµατική προοπτική", και ο  Διευθυντής Δηµοσίων Σχέσεων του New York College κ Γιάννης Φίκας θα μιλήσει για την "Σηµασία της εκµάθησης ξένων γλωσσών στην Ελλάδα" .

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο κ Ιωάννης Ζαχαρόπουλος, πιανίστας, η Παιδική Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης  και η η Σχολή Χορού "Εν Κινήσει".

 

Δείτε τη συνέντευξη που παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές στο σύνδεσμο: 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.