Επικαιροτητα

Με παραδοσιακούς χορούς γιορτάστηκε η επέτειος της Άλωσης! (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Με παραδοσιακούς χορούς υπό τους ήχους της ορχήστρας του Κώστα Παυλόπουλου, έκλεισε και η δεύτερη μέρα εκδηλώσεων για την 195η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

 Η πλατεία Άρεως φάνηκε... μικρή για να φιλοξενήσει τον κόσμο που τη γέμισε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των φορέων.

Με πολλή όρεξη, την οποία ανέβαζαν ακόμη περισσότερο οι παραδοσιακές μελωδίες, αλλά και οι χορευτικοί σύλλογοι και σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες το βράδυ του Σαββάτου κύλησε με τις καλύτερες συνθήκες και ο φετινός εορτασμός της Άλωσης της Τριπολιτσάς σχολιάστηκε από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους.

Με το πέρασμα του χρόνου αρκετοί από αυτούς που φιλοξενούνταν στις καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί επέλεξαν να... αναλάβουν δράση πότε συνοδεύοντας τους χορευτικούς συλλόγους και πότε επιλέγοντας να στήσουν το δικό τους χορό.

Συγκεκριμένα το χορό... έσυρε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Τάσος Κακλαμάνος, ο Αντιδημάρχος Τρίπολης Σπύρος Βρέντας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κοσκινάς.

Ολα αυτά υπό το φόντο του υψωμένου αλόγου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που είχε το σπαθί του έτοιμο για... ακόμη μια μάχη υπερήφανος για τους απογόνους του που γλεντούν και για λογαριασμό του.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν:

Λύκειο Ελληνίδων Τριπόλεως,

Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης,

Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης,

Χορευτικό Συγκρότημα «Αρκαδιανή»

Πολιτιστική Κληρονομιά,

Λαογραφική Εστία Τρίπολης,

Κέντρο Χορού «Χοροτεχνία»,

Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Μωραΐτες»

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.