Επικαιροτητα

Κουρουμπλής και Τατούλης για την Άλωση της Τριπολιτσάς

Η Άλωση της Τριπολιτσάς η πρώτη μεγάλη νίκη που εμπέδωσε το αίσθημα εμπιστοσύνης στην προσπάθεια του ελληνικού λαού, είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται πατριωτισμός, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

195 χρόνια μετά την Άλωση της Τριπολιτσάς τόσο ο υπουργός Εσωτερικών όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την Τρίπολη όπου βρέθηκαν για την επέτειο εξήραν το πείσμα του ελληνικού λαού και μίλησαν για το σήμερα σε σχέση με το τότε...

«Η Άλωση της Τριπολιτσάς η πρώτη μεγάλη νίκη που εμπέδωσε το αίσθημα εμπιστοσύνης στην προσπάθεια του ελληνικού λαού για επανάσταση», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στον σημερινό εορτασμό.

Εκανε παράλληλα λόγο για ιστορική μνήμη και για πηγή διδαγμάτων, πίστης, αποφασιστικότητας και ότι σε δύσκολες στιγμές ο ελληνικός λαός πήρε πάνω του την υπόθεση χωρίς να περιμένει βοήθεια από αλλού.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον λαό να «θερίσουμε ό,τι αρνητικό δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και να δώσουμε τη δική μας μάχη δικαιώνοντας τους προγόνους μας που υπερασπίστηκαν την ίδια την τιμή θυσιάζοντας, ό,τι καλύτερο είχαν. Την ίδια τους τη ζωή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μήνυμα του Πέτρου Τατούλη που φρόντισε στην κατακλείδα του να αφήσει και αιχμές. «Όλοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να υποδυθούν τον ρόλο του Μεσσία, είναι κατεξοχήν οι τύραννοι αυτού του τόπου», είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι στόχος είναι η Περιφέρεια το 2021 στην επέτειο των 200 χρόνων η επέτειος μνήμης να μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων ως επέτειος αξιολόγησης των προσπαθειών όλων των μεγάλων μαχών που έγιναν και κερδήθηκαν στην Πελοπόννησο.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.