Επικαιροτητα

Επίσημο γεύμα του δήμου Τρίπολης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στη Λέσχη Αξιωματικών δόθηκε η συνέχεια στον εορτασμό των 195 ετών από την Άλωση της Τριπολιτσάς εκεί όπου ο δήμος παρέθεσε γεύμα σε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους.



Το γεύμα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.

Παρακάθησαν, μεταξύ άλλων και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι βουλευτές Αρκαδίας κκ. Γιώργος Παπαηλιού (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Βλάσης (ΝΔ) και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ), ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, η πολιτευτής Αρκαδίας κυρία Εύη Τατούλη, καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών αρχών.

Στο μήνυμα του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής χαρακτήρισε την άλωση της Τριπολιτσάς ως το κορυφαίο γεγονός του πρώτου έτους της εθνεγερσίας, στο οποίο εν πολλοίς στηρίζεται και η μετέπειτα επιτυχής έκβασή της.

Ο κ. Παυλής εξήρε την προσφορά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στις μεγάλες στρατηγικές νίκες που κατήγαγε ο ελληνικός στρατός.

«Οι Τριπολιτσιώτες και γενικότερα οι Αρκάδες, δεν υπερηφανευόμαστε απλώς για την άλωση της Τριπολιτσάς και ό,τι αυτή σήμανε για την έκβαση του Αγώνα. Υπερηφανευόμαστε και γιατί σε αυτά τα χώματα έγινε η πολιτειακή ανασύσταση του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους, με διαδοχικές πολιτικές πράξεις, στο Πάπαρη, στο Χρυσοβίτσι, στις Καλτεζιές και στα Τρίκορφα, αρκετούς μήνες πριν την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Εδώ γεννήθηκε και μετεξελίχθηκε η Πελοποννησιακή Γερουσία, ο πρώτος ολοκληρωμένος πολιτικός και στρατιωτικός οργανισμός του αγωνιζόμενου Ελληνισμού. Και υπ’αυτή την έννοια η παρουσία σας σήμερα εδώ, κύριε Πρόεδρε, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί δεν τιμά μόνο το γεγονός της Άλωσης αλλά τιμά και την ανασύσταση της Ελληνικής Πολιτείας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.