Επικαιροτητα

Αυτά είναι τα κριτήρια απόκτησης περιφερειακής άδειας (VIDEO)

Απαντήσεις από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο ο οποίος επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει μέσω ΕΣΡ να δοθούν σύντομα οι περιφερειακές άδειες.

Αν και οι τελευταίες εξελίξεις, με την παραίτηση της εταιρείας Καλογρίτσας από τη διεκδίκηση άδειας πανελλαδικής εμβέλειας, έχουν φέρει ξανά στον αφρό αυτόν τον διαγωνισμό, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης εξακολουθεί να προχωρά τον σχεδιασμό της για το μοίρασμα της τράπουλας των περιφερειακών αδειών.

Το arcadia938.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο κ. Παππάς δεν επιθυμεί και αυτός ο διαγωνισμός να λάβει χώρα με τις συνθήκες που έγινε για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας, αλλά προτιμητέο είναι να γίνει από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Βέβαια ΕΣΡ ΔΕΝ έχουμε και με την κόντρα που υπάρχει στο κοινοβούλιο δεν αναμένεται να έχουμε και πολύ σύντομα, οπότε δεν αποκλείεται και οι περιφερειακές άδειες να δοθούν με παρόμοι σίριαλ με αυτό που ζήσαμε πρόσφατα. Κύκλοι του υπουργού Επικρατείας εισημαίνουν συνεχώς ότι δεν γίνεται η περιφερειακή να παραμένει αποκλεισμένη από την κρατική διαφήμιση.

Γι' αυτό το λόγο στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης έχουν προχωρήσει στην κατάρτιση της λίστας των κριτηρίων με την οποία θα δοθούν οι άδειες. Ο αριθμός - που είναι και το κλειδί- των αδειών που θα δοθούν σε κάθε περιφέρεια και εν προκειμένω στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εξαρτάται από τα εξής κριτήρια

- Πληθυσμός Νομού.
- Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν κάθε Νομού ή πιο απλά ποιος νομός είναι πιο πλούσιος.
- Μορφολογία Σήματος.

Οπως και να έχει η επόμενη ημέρα δεν πρόκειται να βρει την Αρκαδία χωρίς τουλάχιστον ΜΙΑ περιφερειακή άδεια, ενώ η συζήτηση έχει ξεκινήσει και για περισσότερες. Ολα αυτά βέβαια με την αίρεση ότι θα προκύψει και ενδιαφέρον από επενδυτές για να επενδύσουν στην περιοχή μας...



Δείτε στα τελευταία 120 δευτερόλεπτα τι είπε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Λευτέρης Κρέτσος:

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.