Επικαιροτητα

Σε κατάληψη 6 σχολεία της Καλαμάτας 

Μαθητές κατέλαβαν χθες αιφνιδιαστικά και πριν κλείσει ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 6 σχολεία της Καλαμάτας.

 

Συγκεκριμένα μαθητές κατέλαβαν τα τρία ΕΠΑΛ της πόλης, το 4ο Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο. 

Οπως είπαν στην «Ε» μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ και του 6ου Λυκείου Καλαμάτας που κατέλαβαν το πρώην Πολυκλαδικό στην οδό Αθηνών, διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση του κτιρίου. Οπως σημειώνουν, δεν έχουν κανένα παράπονο από το διευθυντή τους κ. Μαλαπάνη ή από τους καθηγητές τους, οι οποίοι κάνουν κάθε προσπάθεια για το καλύτερο. Εξηγούν πως ακόμα και τα χαρτιά και τα μελάνια, τα βάζουν από την τσέπη τους για τις φωτοτυπίες. 

«Το κτίριο είναι σε άθλια κατάσταση. Από πέρυσι μας είχαν υποσχεθεί κάποια παρέμβαση, αλλά δεν έγινε τίποτα» λένε οι μαθητές. «Ο κ. Νίκας μας έχει γράψει, προφανώς μας θεωρεί σχολείο β' κατηγορίας. Το πάτωμα σε πολλά σημεία είναι φουσκωμένο, από τα ταβάνια πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια μας, κάνει κρύο το χειμώνα, η στέγη και τα παράθυρα δεν έχουν μόνωση. Οταν βρέχει μπαίνουν νερά. Ολες οι μπρίζες είναι πολύ χαμηλά. Με την πρώτη βροχή αν πλημμυρίσουμε θα γίνει βραχυκύκλωμα. Υπάρχουν πολλά καλώδια που κρέμονται επικίνδυνα από διάφορα σημεία και είναι εκτεθειμένα. Οι χώροι άθλησης έχουν τρύπες, λακκούβες» καταλήγουν οι μαθητές. 

Στο... χορό των καταλήψεων μπήκε επίσης χθες και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, ενώ σήμερα οι μαθητές θα δώσουν συναυλία έξω από το σχολείο στις 10 το πρωί. 

«Δεν έχουμε καθηγητές, ούτε Μουσικής ούτε γενικής παιδείας. Υπάρχει πρόβλημα στη μεταφορά. Ενώ πρέπει να έχουμε λεωφορείο μόνο για το Μουσικό Σχολείο, τα παιδιά που μένουν μακριά, παίρνουν το υπεραστικό. Ταξί δεν υπάρχουν ακόμα» λένε στην «Ε» μαθητές. Τα προβλήματά τους έγκεινται ακόμη στο ότι δεν υπάρχει πιστοποίηση των μουσικών τους σπουδών, όπως τους είχαν υποσχεθεί πέρυσι. Επιπλέον, δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αναλυτικά προγράμματα των μουσικών σπουδών. Τέλος, δεν έχουν σίτιση ακόμα, γιατί δεν έχουν ολοκληρωμένο διδακτικό ωράριο.

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.