Αστυνομικο Ρεπορταζ

Κορινθία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα (video)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές, στην Κορινθία.

 

Συνελήφθησαν επτά άτομα, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη (14) άτομα.

 

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά (20) περιπτώσεις ληστειών, καθώς και (125) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής.

 

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές. 

 

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά (20) περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, καθώς και (125) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής, στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Βέλου - Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προχθές (12.9.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, στα Εξαμίλια Κορινθίας, (7) ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 23 ετών και ανήλικος, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

 

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη (14) ημεδαποί, από τους οποίους οι δέκα ηλικίας από 18 έως 37 ετών και τέσσερις ανήλικοι, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και προχθές (12.9.2017), στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Βέλου - Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας,  διέπραξαν συνολικά (19) περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είτε πλησίαζαν πεζούς είτε έμπαιναν σε οικίες και αφού τους απειλούσαν με όπλα ή ασκούσαν σε βάρος τους σωματική βία, αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά κ.α.. 

 

Όπως επιπλέον προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, στις παραπάνω περιοχές και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διέπραξαν συνολικά:

 

• Εβδομήντα δύο (72) κλοπές και δεκατέσσερις (14) απόπειρες κλοπής οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και πυρκαγιά σε ένα από τα παραπάνω οχήματα που είχαν αφαιρέσει, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτό.   

• Πέντε (5) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής αντικειμένων και εξαρτημάτων από οχήματα.

• Δεκαεπτά (17) κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπής σε καταστήματα-επιχειρήσεις. 

• Οκτώ (8) κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες.

• Τρεις (3) αρπαγές τσαντών.

 

Το σύνολο των παραπάνω αφαιρεθέντων οχημάτων και μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου. 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η  συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή  περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα. 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.