Αστυνομικο Ρεπορταζ

Επτά συλλήψεις στην Αρκαδία

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Συνελήφθησαν ενενήντα ένα (91) άτομα, προσήχθησαν εκατόν τριάντα ένα (131) και έγινε έλεγχος σε χίλια εκατόν πενήντα εννέα (1.159).

 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οκτακόσια δεκαοκτώ (818) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες ενενήντα έξι (396) παραβάσεις.

 

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά δισκία  και κυνηγετικά όπλα.

 

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση κλοπής στην Αργολίδα, καθώς και τρεις περιπτώσεις κλοπών στη Λακωνία. 

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (6.10.2017), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εκατόν πενήντα εννέα (1.159) άτομα, εκ των οποίων τα οκτακόσια εξήντα εννέα (869) ήταν ημεδαποί και διακόσια ενενήντα (290) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια δεκαοκτώ (818) οχήματα. 

 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν τριάντα ένα (131) άτομα, από τα οποία εβδομήντα δύο (72) ήταν ημεδαποί και πενήντα εννέα (59) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα ένα (91) άτομα.

 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

 

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.  

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για εγκληματική οργάνωση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δέκα (10) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για ναρκωτικά. 

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, για κλοπή και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Έξι (6) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε (5) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Έξι (6) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραμέληση της εποπτείας ανήλικων.

Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Οκτώ (8) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Οκτώ (8) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Εξιχνιάστηκαν:

 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, ενός (1) 34χρονου υπηκόου Ιράν και ενός (1) 24χρονου υπηκόου Πακιστάν, αντίστοιχα, οι οποίες έγιναν την 5.10.2017 και την 6.10.2017, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές αναζητείται ένας (1) 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του. Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ο 37χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, την 5.10.2017, προσέγγισαν τον 34χρονο και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν χρήματα ενώ την 6.10.2017, προσέγγισαν τον 24χρονο και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο.   

Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 22.2.2015, στο Άργος Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας για κλοπή.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής-διάρρηξης σε εγκαταστάσεις εκπαιδευτηρίου, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 5.2.2016 έως την 7.2.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής από όχημα ημεδαπής, που είχε γίνει την 18.9.2017, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και ακόμη ένα (1) άτομο. 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 21/22.6.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 34χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, για κλοπή.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες ενενήντα (390) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έξι (6) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

 

μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, δύο (2) μαχαίρια και δύο (2) ξύλινοι λοστοί, στην Αργολίδα, 

ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,2- γραμμαρίων, στην Αρκαδία,

μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, τσιγαριλίκι κάνναβης και -100- ναρκωτικά δισκία, στην Κορινθία,

δύο (2) κυνηγετικά όπλα, στη Λακωνία και

μικροποσότητες κάνναβης, στη Μεσσηνία.

 

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.