Αστυνομικο Ρεπορταζ

Εξιχνιάστηκαν 29 κλοπές στην Αρκαδία

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερα άτομα.

 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., που συνολική τους αξία ξεπερνά τις -86.000- ευρώ.   

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, είκοσι εννέα (29) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε οικίες και σε οχήματα, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Βόρεια και Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 25, 26, 27 και 31 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών κυρίως σε οικίες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 5.6.2016 έως και την 17.7.2016 σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας και Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας, διέπραξαν συνολικά, είκοσι πέντε (25) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών σε οικίες, καθώς και δύο (2) κλοπές σε οχήματα. 

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., που συνολική τους αξία ξεπερνά τις -86.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης κατασχέθηκε ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική οργάνωση. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.