Αστυνομικο Ρεπορταζ

Συνελήφθη η σπείρα που "άδειασε" περίπτερο στην Τρίπολη

Εξακριβώθηκε, μετά από συστηματική, εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ο ακριβής τρόπος δράσης δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε σωρεία υποθέσεων διαρρήξεων περιπτέρων ανά την Επικράτεια.

Οι δράστες είχαν "αδειάσει" το βράδυ της Τετάρτης (14/3) και περίπτερο στην Τρίπολη.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το πρωί, στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην Ελευσίνα Αττικής, δυο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 36χρονος ημεδαπός και ένας 16χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και των νόμων περί όπλων και περί ασυρμάτων.

Επίσης, αναζητούνται εννέα ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία των έξι, (τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 27, 28 και 30 ετών, καθώς και δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 43 και 24 ετών).

 

Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά συνολικά περιπτώσεις κλοπών, σε περίπτερα και επιχειρήσεις καπνικών προϊόντων στην Αττική, στην Αχαΐα, στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία, στην Αρκαδία, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ευρυτανία.

Κατά τις έρευνες που ενεργήθηκαν από τους αστυνομικούς, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

• 4.811 πακέτα τσιγάρων, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες,

• Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,

• Κάρτες σύνδεσης SIM, σε διάφορα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και

• Δυο φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται περίπου στις 280.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται, προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.