Αστυνομικο Ρεπορταζ

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν ενενήντα ένα (91) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα έξι (176) και έγινε έλεγχος σε χίλια σαράντα πέντε (1045).

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια ενενήντα (790) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες τέσσερις (404) παραβάσεις.

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (25.5.2018), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια σαράντα πέντε (1045) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια εβδομήντα οκτώ (778) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια εξήντα επτά (267) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια ενενήντα (790) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα έξι (176) άτομα, από τα οποία ενενήντα δύο (92) ήταν ημεδαποί και ογδόντα τέσσερα (84) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα ένα (91) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.

Έξι (6) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Επτά (7) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για κλοπή.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έντεκα (11) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεκαοκτώ (18) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 9.5.2018, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας (1) 22χρονης ημεδαπής, για κλοπή, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που είχε γίνει την 5.5.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 29 και 44 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε ιατρείο, που είχε γίνει την 18.5.2018, στην Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, 37χρονου και 37χρονης, αντίστοιχα, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες τέσσερις (404) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

·Μικροποσότητα και τρίφτης κάνναβης, στην Αργολίδα,

·μικροποσότητα ηρωίνης, στην Κορινθία,

·τσιγαριλίκι και ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -17,6- γραμμαρίων, στη Λακωνία και 

·τσιγαριλίκι και -10,1- γραμμάρια κάνναβης, στη Μεσσηνία.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

 

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.