Αστυνομικο Ρεπορταζ

Οκτώ συλλήψεις στην Αρκαδία

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα, προσήχθησαν εκατόν έντεκα (111) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια (800) 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια εβδομήντα εννέα (579) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες πενήντα δύο (252) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκε μία (1) περίπτωση κλοπής στην Αργολίδα  

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, πιστόλι κρότου, οχήματα κ.ά.

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (25.10.2018), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια (800) άτομα, εκ των οποίων τα πεντακόσια ογδόντα επτά (587) ήταν ημεδαποί και διακόσια δεκατρία (213) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια εβδομήντα εννέα (579) οχήματα. 

 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν έντεκα (111) άτομα, από τα οποία πενήντα πέντε (55) ήταν ημεδαποί και πενήντα έξι (56) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα.

 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Πέντε (5) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Έξι (6) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και απόπειρα σωματικής βλάβης.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Οκτώ (8) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Έντεκα (11) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Τέσσερις (4) ημεδαποί κι ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, από τους οποίους ο ένας (1) και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δέκα (10) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 19/20.5.2015 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  ενός (1) 31χρονου αλλοδαπού, για κλοπή. 

 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες πενήντα δύο (252) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

πιστόλι κρότου, στην Αρκαδία,

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -201,9- γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των -305- ευρώ, δύο  (2) κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, στην Κορινθία και 

μικροποσότητα κάνναβης, δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα, στη Μεσσηνία.

 

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.