Αστυνομικο Ρεπορταζ

Ανέλαβε καθήκοντα ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δ. Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας.

Παρέστησαν οι  Διευθυντές  των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και  Αιτωλίας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας, καθώς και οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων και των Συνδικαλιστικών Ενώσεων της περιοχής 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (14/11) στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας. 

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, ανέλαβε, στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής, τα καθήκοντα του από τον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος και νυν Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Ταξίαρχος Απόστολος ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Ταξίαρχος Δημήτριος ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ,  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΣ, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας, Πύραρχος Νικόλαος ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης ΝΤΑΛΑΧΑΝΗΣ.

Επιπλέον, παρέστησαν ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, οι αστυνομικοί και το πολιτικό προσωπικό των Επιτελείων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας. 

Επίσης, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας  και Πρώην Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας, Κωνσταντίνος ΒΟΡΓΙΑΣ, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων Πατρών και Ελληνικής Αστυνομίας «Ο Άγιος Μηνάς», Υποστράτηγος ε.α. Αθανάσιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και Αντιστράτηγος ε.α. Ευσταθία ΓΙΑΝΝΙΑ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ανδρέας ΠΛΕΣΣΙΑΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Αρχιφύλακας Χαράλαμπος ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Νικόλαος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ και ο Αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Αρχιφύλακας Σπυρίδων ΦΩΤΟΓΛΟΥ. 

Στην ομιλία του, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής : 

……"Όλα αυτά τα χρόνια, από όποια θέση μου ανατέθηκε, προσπάθησα να υπηρετήσω το θεσμό της δημοκρατίας και να συμβάλω στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών. 

Η όποια προσφορά μου στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην κοινωνία, αλλά και στους πολίτες γενικότερα, θα ήταν πολύ πιο πενιχρή χωρίς τη βοήθεια των συναδέλφων μου, αλλά και χωρίς το πνεύμα συλλογικότητας που μας διακατέχει ως Έλληνες αστυνομικούς.

Η έμπρακτη στήριξη και η βοήθεια των συνεργατών μου, αλλά και οι νουθεσίες, οι συμβουλές και οι παραινέσεις των Προϊσταμένων μου σε όλη την υπηρεσιακή διαδρομή μου μέχρι σήμερα ήταν ένας ουσιαστικός οδηγός στην επίτευξη του στόχου μας και του κοινού καλού"…..

Συνέχισε λέγοντας ….."Πάντοτε πίστευα ότι η απονομή βαθμών αποτελεί πρωτίστως ευθύνη και υποχρέωση στον κάτοχό τους Αξιωματικό και δευτερευόντως χαρά ή δικαίωση για αυτόν.

Ευχαριστώ τη φυσική Ηγεσία για την τιμή που μου έκανε, καθώς και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου τις θέσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου.  

Όπως προείπα όμως, αυτή η τιμή δεν θα είχε πραγματωθεί στο πρόσωπό μου εάν δεν υπήρχατε εσείς. Θα ήθελα λοιπόν να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για την πολύτιμη βοήθειά σας"…..

Ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ….."Ο νέος Γενικός Περιφερειακός αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ υπηρετεί πολλά χρόνια στην Δυτική Ελλάδα, γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής και είμαι βέβαιος ότι θα αποκτήσετε μια απόλυτα αρμονική συνεργασία μαζί του. 

Σας καλώ να τον στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθειά του. Η αστυνομία έχει συνέχεια δεν αγκιστρώνεται σε πρόσωπα η ζωή έχει συνέχεια και όλοι πρέπει πάντοτε να λειτουργούμε με ανιδιοτέλεια για το κοινό καλό.  

Επειδή τα αστυνομικά προβλήματα είναι κοινά και οι περιοχές μας όμορες εννοείται ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα"…..

Ακολούθως, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: 

"…..Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα  ότι η Υπηρεσία, μετά από τις πρόσφατες έκτακτες κρίσεις του Σώματος μου εμπιστεύθηκε την θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Δυτικής Ελλάδος.    

Η τιμή αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί παραλαμβάνω τη  σκυτάλη από έναν ιδιαίτερα άξιο και επιτυχημένο Γενικό, τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ»…...

Συνέχισε λέγοντας… «Υπηρετώ χρόνια σε Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας, γνωρίζω τις ιδιομορφίες και τα προβλήματα της περιοχής μας και δεσμεύομαι ενώπιον σας, ότι θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μας, έχοντας ως γνώμονα

• Την δικαιοσύνη,

• Την αξιοκρατία,

• Τη διαφάνεια,

• Την υπηρεσιακή δεοντολογία και 

• Τη λεβεντιά.

Στο σημείο αυτό, αισθάνομαι την ειλικρινή ανάγκη να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, για την άριστη συνεργασία, που είχαμε τα τελευταία δυο χρόνια και για την καθοριστική συμβολή του, στην  επίτευξη του έργου που πραγματοποιήθηκε"…..

Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων και των Ενώσεων Αποστράτων, οι οποίοι ευχήθηκαν υγεία και δύναμη στο νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, ενώ εξήραν την άριστη συνεργασία που είχαν με τον προκάτοχό του.

Κατά την λήξη της λιτής τελετής, ο πρώτος βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ εκπροσωπώντας όλο το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, προσέφερε ένα συμβολικό δώρο στον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ.  

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.