Αστυνομικο Ρεπορταζ

Εξιχνιάστηκαν έντεκα κλοπές στην Αρκαδία

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο.

Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη πέντε  άτομα, που κατηγορούνται για  τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ανέρχεται στις -9.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (24.11.2018) το βράδυ, στη Τρίπολη Αρκαδίας, τρείς (3) ημεδαποί, ένας (1) 19χρονος και δύο (2) ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 21χρονο ημεδαπό.

Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και ακόμη πέντε (5) ημεδαπούς, από τους οποίους μία (1) 24χρονη και ένας (1) 36χρονος, κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ ένας (1) 45χρονος και δύο (2) γυναίκες, ηλικίας 40 και 45 ετών, γονείς των ανηλίκων, κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.    

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 19χρονος και οι δύο (2) ανήλικοι, μαζί με τον 21χρονο, κατά το χρονικό διάστημα από την 11.8.2018 έως την 24.11.2018, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, διέπραξαν συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς, καθώς και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ημεδαπών.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, χρήματα, κοσμήματα, μεταλλικά αντικείμενα και γεωργικά εργαλεία, που η συνολική τους αξία ανέρχεται στις -9.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ ένα (1) από τα αφαιρεθέντα γεωργικά εργαλεία βρέθηκε και αποδόθηκε.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω συλληφθέντες προμήθευσαν έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, την 24χρονη και τον 36χρονο, με μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.