Αστυνομικο Ρεπορταζ

Συνελήφθη 71χρονος για αρχαία αντικείμενα, όπλα και ναρκωτικά

Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 71χρονος, για παραβάσεις των νομοθεσιών για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, την Τρίτη (12/3) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 71χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

• πήλινο μικρογραφικό αγγείο και τμήμα αμφοροειδούς αγγείου, τα οποία χρονολογούνται στους Κλασσικούς και πιθανόν Ελληνιστικούς χρόνους, αντίστοιχα, 

• πιστόλι,

• περίστροφο,

• ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -56,9- γραμμαρίων και 

• έντεκα (11) φυσίγγια.

Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.