Αστυνομικο Ρεπορταζ

Πελοπόννησος: Συλλήψεις, προσαγωγές, κατασχέσεις (photos)

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν εβδομήντα τέσσερα (74) άτομα, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τρία (123) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια πενήντα (950)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια σαράντα οκτώ (748) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα εννέα (279) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπής σε Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν -870- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, -2- σπάθες, μικροποσότητες κάνναβης κ.ά.

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (22.8.2019), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια πενήντα (950) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια τριάντα δύο (732) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια δεκαοκτώ (218) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια σαράντα οκτώ (748) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τρία (123) άτομα, από τα οποία εβδομήντα ένα (71) ήταν ημεδαποί και πενήντα δύο (52) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα τέσσερα (74) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

- Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ένας (1) ημεδαπός και για καταδικαστικό έγγραφο.

- Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

- Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

- Τέσσερις (4) ημεδαποί κι ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

- Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

- Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

- Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας Ανακρίτριας Τρίπολης, για ληστεία κατά συναυτουργία.

- Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

- Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

- Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.

-  Έξι (6) ημεδαποί κι δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

- Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.

- Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

- Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας του Ν. περί Φωτοβολίδων και Βεγγαλικών.

- Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

- Δώδεκα (12) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

- Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

- Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων ο ένας (1) και για καταδικαστικό έγγραφο.

- Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

- Οκτώ (8) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

- Από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 12.8.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, 16χρονου και ανήλικου για κλοπή, καθώς και σε βάρος μίας (1) 35χρονης ημεδαπής, μητέρας του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας του.

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 14.6.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

- Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα αλλοδαπού, που είχε γίνει την 21.8.2019, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) περιπτώσεων κλοπής σε οικίες ημεδαπών, που είχαν γίνει την 19 και 23.7.2019, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα εννέα (279) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

- ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -7,3- γραμμαρίων και -870- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, στην Αργολίδα,

-  προϊόντα παραεμπορίου, στην Αρκαδία,

- μικροποσότητα κάνναβης, -2- σπάθες, -1- κροτίδα και προϊόντα παραεμπορίου, στη Λακωνία και

- μικροποσότητα κάνναβης και είδη παράνομου υπαίθριου εμπορίου, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.