Αστυνομικο Ρεπορταζ

Ορκίστηκαν οι νέοι Υπαστυνόμοι Β΄ της ΕΛ.ΑΣ.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. 

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι (149) νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020), στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής. 

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρουσία του Υπουργού  Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασιλείου Παπαγεωργίου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχάηλ Καραμαλάκη.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος Ταξίαρχο, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σταύρο - Νεκτάριο Κιούλο. 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής  Παναγιώτα Πούλου, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Παναγιώτης Κόνσουλας, ως εκπρόσωπος της επικεφαλής του «ΚΙΝ.ΑΛ.», ο βουλευτής Γιάννης Δελής, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του «Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος», ο  Μιχαήλ Χριστοδουλίδης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της «Ελληνικής Λύσης», η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα, ως εκπρόσωπος του Γραμματέα του «ΜεΡΑ25», ο Βασίλειος Οικονόμου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής Aπόστολος Αβδελάς - Ζ΄ Αντιπρόεδρος Βουλής, ο βουλευτής της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής και η Γεωργία Βλάχου, ως  εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής.

Παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν., Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α., Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δαμουλάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ακόμα, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Αβραάμ Αϊβαζίδης, καθώς και οι Διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας και άλλοι Αξιωματικοί. 

Επιπλέον, παραβρέθηκαν Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων και λοιπών Φορέων, καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των νέων Αξιωματικών. 

Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Καλόγηρος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή. 

Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών προσέφερε συμβολικό δώρο στην Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως ένδειξη σεβασμού για την ύψιστη τιμή που προσέδωσε με την παρουσία του στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Χθες το απόγευμα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Σχολή Αξιωματικών απένειμε τα πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους, ενώ παράλληλα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στην τελετή παρέστησαν ακόμα, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Αβραάμ Αϊβαζίδης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Χρήστος Κονδύλης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διαχειριστικής Τεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Παντελής, o Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Καλόγηρος, η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου, ο Ταξίαρχος Γεώργιος Μπάλλας από την Αστυνομική Ακαδημία, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Παλιογιώργος και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας.

Σημειώνεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων. Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη. 

Οι εξερχόμενοι της Σχολής Υπαστυνόμοι Β’, Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς τους στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.