Αστυνομικο Ρεπορταζ

Η Ελληνική Αστυνομία μαζί με τη Γυναίκα

Διαδικτυακή εκδήλωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργάνωσε σήμερα (Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021) διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: 

«Η Ελληνική Αστυνομία μαζί με τη Γυναίκα»

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης στην ομιλία του τόνισε: 

«Όταν ο κόσμος, οι κοινωνίες αποφασίσουν πραγματικά να απαλλαγούν από τους αποκλεισμούς στην ιδιωτική και δημόσια έκφανση της ζωής τότε μόνον ο κόσμος  θα προοδεύει, θα ευημερεί πραγματικά.

Η Ελληνική Αστυνομία ως μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας σέβεται και τιμά την παρουσία της γυναίκας στην Αστυνομία και δίνει τις ίδιες ευκαιρίες στις γυναίκες αστυνομικούς για επαγγελματική καταξίωση. Αυτές τις αξίες – στάσεις ζωής, δεσμευόμαστε σήμερα, να συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

Μόνο όταν κάποτε τα δικαιώματα, οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες στη ζωή θα είναι απόλυτα ισότιμα/ες για όλους τους ανθρώπους στη γη, χωρίς διακρίσεις φύλου, τότε και μόνο τότε, αυτή η ημέρα γιορτής δεν θα έχει διεκδικητικό  χαρακτήρα ζωής.»

Ακολούθως στην ομιλία του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, σημείωσε:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την 8η Μαρτίου 2021 έρχεται σε μια ιδιάζουσα χρονική περίοδο χαρακτηριζόμενη από την πανδημία του κορωνοϊού, όπου ο γυναικείος ρόλος σε κοινωνικό, πολιτικό, επαγγελματικό και οικογενειακό επίπεδο εμφανίζεται πολυδιάστατος και η υποστήριξη και ενίσχυσή του είναι αναγκαία.

Η Ελληνική Αστυνομία σήμερα τιμά την Ελληνίδα γυναίκα, αλλά και τη γυναίκα αστυνομικό ως μέλος της αστυνομικής Οικογένειας. Η Ελληνική Αστυνομία με 8000 γυναίκες στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό της αναγνωρίζει τα δικαιώματά τους, τις προστατεύει, τις ενισχύει στο ρόλο τους, τις αντιμετωπίζει ισότιμα και είναι δίπλα τους κάθε στιγμή. Κοινή υποχρέωση όλων συνιστά η διασφάλιση των δικαιωμάτων κάθε γυναίκας, η διαφύλαξη της ισότητας των δύο φύλων και η ενίσχυση και ενδυνάμωσή της ενώπιον κάθε απειλής.(…)

(…) Η Ελληνική Αστυνομία όντας μαζί με τη γυναίκα, μέσα από τη σημερινή εκδήλωση το 2021 προσπαθεί να την τιμήσει, και με πλουραλιστική θεματολογία προβάλλει το ρόλο της γυναίκας αστυνομικού ως πρώτης ανταποκρίτριας στη μάχη κατά του κορωνοϊού, κατά την αντιμετώπιση περιστατικών καταπάτησης των δικαιωμάτων της, κατά την προάσπιση των συνόρων μας και την εσωτερική ασφάλεια της Χώρας μας, ως ένστολης, καθώς και την ιεραρχική της εξέλιξη εντός του Σώματος, αναλύοντας τα επαγγελματικά της χαρακτηριστικά που την καθιστούν ολοκληρωμένη και αξιόλογη προσωπικότητα, η οποία μπορεί να συνδυάζει την πολλαπλότητα των ρόλων της ως μητέρας, συζύγου, αστυνομικού.

Ευχαριστώ όλες τις συναδέλφους που σήμερα είναι κοντά μας ως εκπρόσωποι κάθε γυναίκας στο Σώμα και είμαι πεπεισμένος ότι μέσα από το λόγο τους θα μας ενημερώσουν, θα μας ταξιδέψουν στην καθημερινότητά τους και θα μας πληροφορήσουν  για τη μοναδική φύση της γυναίκας.

Σας ευχαριστώ!»

Τέλος, στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε:

«Η σημερινή ημέρα, καθιερωμένη ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ημέρα αγάπης, εκτίμησης, σεβασμού και αναγνώρισης στη γυναικεία ύπαρξη και στους πολλαπλούς ρόλους της ως μητέρας, συζύγου και επαγγελματία

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.