Αστυνομικο Ρεπορταζ

Διερεύνηση σωρείας καταγγελιών κατά αστυνομικών οργάνων

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Πρόοδος διερεύνησης των υποθέσεων καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας, που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα

 

Η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει πολιτική λογοδοσίας για την ενημέρωση των πολιτών με την μηνιαία δημοσίευση στοιχείων για : το σύνολο του αστυνομικού έργου, τους ελέγχους κατά της πανδημίας, τις συναθροίσεις, τη διατάραξη κοινής ησυχίας. 

Ομοίως κάθε μήνα, δημοσιεύονται στοιχεία για την πρόοδο διερεύνησης των υποθέσεων καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας, που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η πειθαρχική διερεύνηση περιστατικών είναι σύνθετη διοικητική διαδικασία, η οποία χρειάζεται για να ολοκληρωθεί, με σεβασμό των κανόνων του κράτους δικαίου, ικανό χρονικό διάστημα (κατά μέσο όρο 8 μήνες).

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Μαρούσι/ μαθητές, στις 9 Οκτωβρίου 2021, σε συνεργασία με τον συνήγορο του πολίτη, ολοκληρώθηκε η Ε.Δ.Ε., εκκρεμεί στον συνήγορο του πολίτη.

Μάγγος Β., στις 14 Ιουνίου 2020, σε συνεργασία με το συνήγορο του πολίτη, ολοκληρώθηκε η Ε.Δ.Ε., εκκρεμεί στον συνήγορο του πολίτη.

Πλατεία Κυψέλης, στις 8 Μαϊου 2020, σε συνεργασία με το συνήγορο του πολίτη, ολοκληρώθηκε η Ε.Δ.Ε. και εστάλη στον συνήγορο ο οποίος ζήτησε συμπλήρωση.

Γαλάτσι 5χρονο, 1 Νοεμβρίου 2020, σε συνεργασία με το συνήγορο του πολίτη, εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης .35 ημέρες.

Τραυματισμός Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από δακρυγόνο, στις 7 Οκτωβρίου 2020, σε συνεργασία με το συνήγορο του πολίτη, ολοκληρώθηκε η Ε.Δ.Ε. και εστάλη στον Συνήγορο ο οποίος ζήτησε συμπλήρωση.

Χίος, στις 27 Φεβρουαρίου 2020, σε συνεργασία με το συνήγορο του πολίτη, εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης 20 ημέρες 

 

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Ξυλοδαρμός  πολίτη με αστυνομική ράβδο, στις 7 Μαρτίου 2021, Συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη,  15 ημέρες ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης.

Δημοσίευμα: «Ένταση μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφων στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια προσαγωγής διαδηλωτή», στις 9 Μαρτίου 2021, συνεργασία με τον συνήγορο του πολίτη, εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης 1ο ημέρες.

 

Δημοσίευμα: «Νταής αστυνομικός χαστουκίζει κοπέλα μπροστά στην κάμερα», στις 9 Μαρτίου 2021, συνεργασία με τον συνήγορο του πολίτη, εκτιμώμενος χρόνος 20 ημέρες.

 

Ξυλοδαρμός και σεξουαλική παρενόχληση 18χρονης από αστυνομικούς, 9 Μαρτίου 2021, συνεργασία με συνήγορο πολίτη, χρόνος ολοκλήρωσης 40 ημέρες

 

Δημοσίευμα: «Νέα Σμύρνη: Βίντεο δείχνει αστυνομικό να ρίχνει μολότοφ;», 9 Μαρτίου 2021, συνεργασία με συνήγορο, 40 ημέρες.

 

Δημοσιεύματα: «Ήταν ο ήχος από την αρβύλα που χτύπησε το σώμα της κοπέλας»,  «Νέα Σμύρνη/Διαδηλωτής με χτύπημα στο κεφάλι από γκλομπ», «Αστυνομικός παλεύει να σταματήσει συναδέλφους του που δέρνουν πολίτη» και «Μαθητές κρατούνται στη Γ.Α.Δ.Α, αλλά δεν ήταν καν στην πορεία», στις 9 Μαρτίου 2021, σε συνεργασία με τον συνήγορο του πολίτη, χρόνος ολοκλήρωσης 30 ημέρες.

 

Δημοσίευμα: «Νέα Σμύρνη: Αστυνομικός τραβάει όπλο; Η στιγμή σε βίντεο», 9-Μαρ-21,  δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του ως Ε.ΜΗ.ΔΙ.Π.Α. , εκδικάστηκε και τέθηκε στο αρχείο.

Δημοσίευμα: « Αστυνομικοί χτυπούν βάναυσα πολίτη μέσα σε κατάστημα», 9 Μαρτίου 2021, διερευνάται από την Εσωτερικών Υποθέσεων (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.).

Δημοσίευμα: «Με συνέλαβαν μέσα σε πολυκατοικία αφού χτύπησαν την κοπέλα μου»,  9-Μαρ-21, διερευνάται από την Εσωτερικών Υποθέσεων (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.). 

Δημοσίευμα: «Αστυνομικός χτυπάει με το μηχανάκι πολίτη και ουρλιάζει», 9-Μαρ-21, διερευνάται από την Εσωτερικών Υποθέσεων (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.). 

Καταγγελίες για σύλληψη λάθος υπόπτου, στο Μενίδι, για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» στη Νέα Σμύρνη κα για διαρροή των προσωπικών του στοιχείων, στις 11-Μαρ-2021,διερευνάται από την Εσωτερικών Υποθέσεων (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.). 

Καταγγελία για ξυλοδαρμό κρατουμένων στην Γ.Α.Δ.Α. (συλληφθέντων της Νέας Σμύρνης), 10-Μαρ-21, διερευνάται από την Εσωτερικών Υποθέσεων (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.). 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.