Αστυνομικο Ρεπορταζ

Σπείρα ληστών αποκαλύφθηκε στην Κορινθία-Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αργολίδα

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/Γ.Α.Δ.Π.

Στην σπείρα που είχε στο ενεργητικό της 1 ληστεία και 22 κλοπές και απόπειρες συμμετέχουν και δύο έγκλειστοι σε φυλακές!

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση ληστείας που είχε γίνει την 20.10.2020 στα Μέγαρα Αττικής καθώς και είκοσι δύο (22) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στο Ναύπλιο Αργολίδας και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται εννέα (9) ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως 37 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ δύο (2) από τους παραπάνω κατηγορούμενους βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων εξακριβώθηκε ότι την 20.10.2020 στα Μέγαρα Αττικής, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης και με τη χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, είχαν συγκροτήσει ομάδα και ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, στο Ναύπλιο Αργολίδας και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά: 

• -15- κλοπές σε οικίες και καταστήματα, όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές συσκευές και χρηματοκιβώτιο, 

• -4- κλοπές τροχοφόρων, εκ των οποίων δύο οχημάτων και δύο μοτοσικλετών, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν,

• -3 απόπειρες κλοπών σε οικίες και κατάστημα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -176.000- ευρώ, σύμφωνα με τους κατόχους τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα  Ασφαλείας Κορίνθου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Παράλληλα, συνελήφθησαν, χθες (7.10.2021) το πρωί, στο Κρανίδι Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, δύο (2) άτομα, 37χρονος ημεδαπός και 46χρονος αλλοδαπός, αντίστοιχα, για ναρκωτικά. 

Ειδικότερα, χθες (7.10.2021) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας, πραγματοποίησαν έρευνα σε αποθήκη επιχείρησης του 37χρονου, όπου κατελήφθη μαζί με τον 46χρονο να την έχουν διαμορφώσει και εξοπλίσει με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ποσότητες κάνναβης (φούντα-κλώνοι), συνολικού βάρους -3.110- γραμμαρίων,

• -1- ζυγαριά ακριβείας και

• εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης, (ηλεκτρικές σόμπες, πλαστικές γλάστρες, λαμπτήρες, ανεμιστήρας κ.ά.).

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 46χρονου αλλοδαπού, ο οποίος όπως, επιπλέον, προέκυψε διέμενε παράνομα στη Χώρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- συσκευασίες με σπόρους κάνναβης, τρίφτης κάνναβης, χαρτάκια στριφτού τσιγάρου και το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας  Ναυπλίου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.