Αστυνομικο Ρεπορταζ

Κορωνοϊός: Οι χθεσινοί έλεγχοι και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού 

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 87.561 έλεγχοι, από τους οποίους οι 56.829 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Βεβαιώθηκαν συνολικά 10 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 31 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα: 

  • 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 150 ευρώ στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.305 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.559 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.746 των 150 ευρώ.

  • 8 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από   ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.492 ομοειδείς παραβάσεις  και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.