Αστυνομικο Ρεπορταζ

Μεσσηνία: 83χρονος εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών

Συνελήφθη μαζί με 54χρονο.

Συνελήφθησαν, χθες (2.8.2022) το πρωί, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο (2) άτομα, 83χρονος ημεδαπός και 54χρονος αλλοδαπός, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο), στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες τους καθώς και σε ανενεργό κατάστημα, όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

-17- συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης (φούντα), συνολικού βάρους -4.890,6- γραμμαρίων,

-ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, τύπου σοκολάτας, συνολικού βάρους -407,1- γραμμαρίων,

-1- φιαλίδιο με έλαιο κάνναβης, συνολικού βάρους -63- γραμμαρίων,

-2- τσιγαριλίκια κάνναβης,

-2- συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης,

-2- ζυγαριές ακριβείας,

-2- κινητά τηλέφωνα και

-το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν τοποθετήσει πιπέρι στις συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, προκειμένου να μην εντοπίζονται από τους αστυνομικούς σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και να μην γίνονται αντιληπτές κατά τη διάρκεια ελέγχου. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.