Αστυνομικο Ρεπορταζ

Ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Το παραπάνω, πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, στο Τμήμα Ειδικής Αστυνομικής Εκπαίδευσης Λαγονησίου και στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου Αττικής.

Συμμετείχαν συνολικά 19 στελέχη των Σχολών Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων, ενώ σκοπός της εκπαίδευσης αποτέλεσε η παροχή των απαραίτητων γνώσεων, ώστε να καταστούν ικανοί εκπαιδευτές των Αστυνομικών Σχολών.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε πλήρες πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, στο οποίο τα στελέχη ενημερώθηκαν από ειδικά καταρτισμένους διδάσκοντες καθηγητές, σε θέματα, μεταξύ άλλων, που αφορούσαν:

στις μεθόδους επικοινωνίας εκπαιδευτή με τους εκπαιδευμένους και στα στοιχεία αποτελεσματικής επικοινωνίας - ικανοτήτων - δεξιοτήτων των εκπαιδευτών, 

στα στοιχεία ψυχολογίας,

στις πρώτες βοήθειες,

στις τεχνικές αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής, αμυντικής σκοποβολής,

στις ασκήσεις πυκνής τάξης και την εκφώνηση παραγγελμάτων και

στις ασκήσεις διαχείρισης κρίσιμων Αστυνομικών καταστάσεων στον εξομοιωτή.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των εκπαιδευομένων, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας από κοινού με τον Υποδιοικητή αυτής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Μαντζιώρη τους επέδωσαν τα πιστοποιητικά σπουδών.  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.