Αστυνομικο Ρεπορταζ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης από την Ασφάλεια Τρίπολης

Φωτογραφία: protothema.gr

Μεταξύ των συλληφθέντων, Αλβανός κακοποιός μ' ένα πόδι κι ένα χέρι (φωτ.)

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από ομάδα με διαρκή και δομημένη πανελλαδική δράση από τον Αύγουστο του 2022. Σε συντονισμένη και ευρεία αστυνομική επιχείρηση με την συνδρομή και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, στις 27 Ιανουαρίου στην Κόρινθο και στην Αττική, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της συμμορίας, αλβανικής καταγωγής ηλικίας 26 έως 44 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων, παράβαση περί ναρκωτικών ουσιών, βία κατά υπαλλήλων-δικαστικών και νομού περί Αλλοδαπών.

Από την μέχρι σήμερα έρευνά του έχουν προκύψει πανελλαδικά τουλάχιστον 21 περιπτώσεις κλοπών, με την εγκληματική οργάνωση να έχει αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους τουλάχιστον των 200.000 ευρώ, μόλις σε 5 μήνες δράσης.

Οι Αλβανοί κακοποιοί ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022. Χτυπούσαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Αρκαδία, Κορίνθια, Αργολίδα, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Πρέβεζα, Άρτα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Πηγή: protothema.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.