Αστυνομικο Ρεπορταζ

Αρκαδία: Πέντε συλλήψεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Απόρροια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης σε όλο το μήκος της Π.Ε.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (21.9.2023), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση, όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση της Γ.Π.Α.Δ.Π. οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε -1.186- άτομα, εκ των οποίων τα -1.004- ήταν ημεδαποί και -182- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -903- οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν -87- άτομα, από τα οποία -63- ήταν ημεδαποί και -24-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -44- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

-Πέντε (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Πέντε (5)  αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

στην Αρκαδία:

-Πέντε (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

στην Κορινθία:

-Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
-Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
-Οχτώ (8) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

στη Λακωνία:

-Έξι (6) ημεδαποί, για ναρκωτικά.
-Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
-Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί ελεύθερου κάμπινγκ.
-Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

στη Μεσσηνία:

-Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
-Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή.
-Δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
-Τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. 

Εξιχνιάστηκαν:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, τρείς (3) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από  21.7.2023 έως την 23.7.2023, στη Μεσσήνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Δυτικής Μάνης. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 29 και 54 ετών, αντίστοιχα, για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -358- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και -1- παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

-μικροποσότητα κάνναβης, στην Κορινθία,

-ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -17,49- γραμμαρίων, -3- τσιγαριλίκια κάνναβης, -10- ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα MDMA και μαχαίρι, στη Λακωνία,

-ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρος -22,2- γραμμαρίων και -1- κυνηγετικό όπλο, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.