Εργασια

Προσλήψεις ανέργων του ΟΑΕΔ με νέα προγράμματα

Το πλήρες χρονοδιάγραμμα που θα προκηρυχθούν τα προγράμματα για προσλήψεις και κατάρτιση ανέργων του ΟΑΕΔ στην εργασία έχει καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας.

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το αμέσως επόμενο διάστημα, και συγκεκριμένα, μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ επτά νέα προγράμματα για 22.500 ανέργους. Οι αιτήσεις για τα δύο πρώτα θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα αφορούν 1.300 νέους, ηλικίας 25 έως 29 ετών και 2.500 νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών.

 

Ταυτόχρονα, θα ανοίξουν 10.000 θέσεις σε πρόγραμμα για άτομα 55 ετών και άνω, και 2.000 θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρίες και αποφυλακισμένους. Η ένταξη των ανέργων στις 22.500 νέες θέσεις εργασίας θα έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανέργων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και βρίσκει πολύ δύσκολα δουλειά. Το πρόγραμμα αφορά θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, δηλαδή σε δήμους και σε περιφέρειες, επιδοτώντας το 50% του μισθολογικού κόστους μέχρι τα 600 ευρώ. Είναι ένα πρόγραμμα για 12 μήνες. Αλλά με το δικαίωμα να ανανεωθεί για άλλο ένα έτος.

 

Επίσης θα συνεχιστεί η κοινωφελής εργασία με το δεύτερο κύκλο στους 17 δήμους – υψηλοί θύλακες ανεργίας, τον Ιούλιο, ένα πρόγραμμα που αφορά περίπου 3.500 ωφελούμενους και ακολουθεί το πρόγραμμα για τους 34  δήμους για περίπου 6.000 ωφελούμενους.

 

Παράλληλα νέο πρόγραμμα θα προκηρυχθεί για τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και του εξαγωγικού εμπορίου για 4.000 ωφελούμενους. Επίσης στο digital marketing στον τουρισμό έχει περιθώρια ανάπτυξης και γι’ αυτό το λόγο σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας θα βγει ένα πρόγραμμα για 2.500 ωφελούμενους.

 

Επίσης, για τον κλάδο των υποδομών και μεταφορών θα έρθει τους επόμενους μήνες άλλο ένα πρόγραμμα για 3.500 ωφελούμενους. Αυτό το τελευταίο πρόγραμμα προέκυψε λόγω της μεγάλης επένδυσης της Fraport.

 

Παράλληλα θα προκηρυχθεί πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε 1000 ανέργους, ηλικίας 25 – 29 και περιλαμβάνει πιστοποίηση και κατάρτιση στον κλάδο των τεχνολογιών, της πληροφορικής και των  τηλεπικοινωνιών, ενώ θα προκηρυχθεί και δεύτερο πρόγραμμα για 1.700 άνεργους, ηλικίας 18 – 29 ετών που θα αφορά στη στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων . Τέλος, σχεδιάζεται ολοκληρωμένη παρέμβαση για 8.000 νέους έως 24 ετών. Ακόμη, δρομολογείται ειδικό πρόγραμμα επανένταξης μακροχρόνια ανέργων που αναμένεται να καλύψει 470 θέσεις απασχόλησης σε εγγειοβελτιωτικά έργα.

 

Επίσης, μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα απασχόλησης ΑΜΕΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) για 1.000 άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα θα υλοποιηθεί μέσω του ΟΑΕΔ πρόγραμμα για 1.135 θέσεις στον κλάδο της υγείας

 

 Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.