Εργασια

Πώς θα μετατραπούν οι συμβάσεις μερικής σε πλήρη απασχόληση

"Στις ράγες" μπαίνει το πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα βοηθάει ώστε να μετατρέπεται η μερική απασχόληση σε πλήρη, καθώς σήμερα πρόκειται να περάσει από έγκριση, από το ΔΣ του Οργανισμού. 

 

Σε πρώτη φάση, στην πιλοτική του μορφή, το πρόγραμμα, που αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, έχει ως στόχο να καλύψει έως 3.000 ωφελούμενους. Βασικό συστατικό του προγράμματος είναι η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών έως 350 ευρώ το μήνα ανά εργαζόμενο, με σκοπό η επιχείρηση που θα λάβει την ανωτέρω οικονομική ενίσχυση να μετατρέψει τις συμβάσεις εργασίας όσων δουλεύουν με όρους μερικής απασχόλησης, σε πλήρους. Ανάλογη μορφή επιδότησης θα τύχουν και οι εισφορές Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας. Η επιδότηση θα ισχύει για ένα έτος. Εάν η επιχείρηση δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης τις θέσεις εργασίας, τότε η επιδότηση θα παρατείνεται για άλλους τρεις μήνες. Όπως ισχύει σε όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, για να συμμετάσχει μια επιχείρηση σε αυτά, θα πρέπει να μην έχει πραγματοποιήσει απόλυση, ένα τρίμηνο πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.