Εργασια

ΕΣΠΑ: Νέα κατηγορία δικαιούχων

Οι απόφοιτοι των Σχολών Θεάτρου και Χορού και των Μουσικών Εκπαιδευτηρίων χρηματοδοτούνται από το ΕΠΑνΕΚ και το νέο ΕΣΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Οικονομίας.

 

 

Μετά από ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, έγινε ειδική τροποποίηση σύμφωνα με την οποία, μπορούν πλέον και οι απόφοιτοι των Σχολών Θεάτρου και Χορού (που αναγνωρίζονται ως τριτοβάθμιες από το ΥΠΠΟΑ) καθώς και των αναγνωρισμένων από το Κράτος Μουσικών Εκπαιδευτηρίων, να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση ''Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης'' του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” – ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020).

 

Είναι η πρώτη φορά, που οι επαγγελματίες του Πολιτιστικού και Δημιουργικού τομέα μπορούν, να υποβάλουν αίτηση για τέτοιου είδους χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς στο νέο ΕΣΠΑ αναγνωρίζεται ρητά πλέον αυτός ο τομέας ως ένας από τους δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και συμπεριλαμβάνεται στους εννέα στρατηγικούς τομείς, που η ενίσχυσή τους θα συμβάλλει στη διαμόρφωση του νέου, βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

 

Μάλιστα, στη Δράση ''Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης'', όπου πλέον συμπεριλαμβάνονται ρητά και οι απόφοιτοι των Σχολών Θεάτρου και Χορού (που αναγνωρίζονται ως τριτοβάθμιες από το ΥΠΠΟΑ), καθώς και των αναγνωρισμένων από το Κράτος Μουσικών Εκπαιδευτηρίων, το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από €5.000 έως €25.000 στην περίπτωση του ενός ατόμου, έως €40.000 για συνεργασίες δυο ατόμων και φτάνει έως €50.000 για συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων ατόμων.

 

Η χρηματοδότηση δίνεται για την έναρξη/ υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου και καλύπτει ποσοστό 100% των επιλέξιμων δαπανών.

 

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ξεκινά στις 08.03.2016 και λήγει στις 15.04.2016.

 

Εκτός από τη Δράση αυτή, οι επαγγελματίες του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα (για παράδειγμα: παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, συγγραφείς, εικαστικοί, αρχιτέκτονες, φωτογράφοι, interior designers, graphic designers, web designers, fashion designers, χειροτέχνες, ειδικοί στην πολιτιστική διαχείριση, στην πληροφορική και τις ψηφιακές τέχνες κ.λ.π.) μπορούν, να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στο ΕΠΑνΕΚ και σε δύο ακόμη δράσεις, για τη ''Νεοφυή Επιχειρηματικότητα'' και την ''Αναβάθμιση Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη των Ικανοτήτων τους στις Νέες Αγορές''.

 

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση στις ανωτέρω δράσεις, μπορούν, να λάβουν έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση από την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ (www.espa.gr) και της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ (http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp), ενώ μπορούν, επίσης, να ενημερώνονται και από τους λογαριασμούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας στα κοινωνικά δίκτυα: https://www.facebook.com/antagonistikotita, https://twitter.com/epan_ii και http://www.linkedin.com/groups?gid=5063337.

 

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις παρέχονται, επίσης, από το Γραφείο Πληροφόρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ''Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία'' στο τηλέφωνο 801 11 36 300 (με ωράριο λειτουργίας 08:30 - 19:00).

 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.