Εργασια

Προγράμματα για ανέργους και Τουρισμό

Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης που αφορούν 65.000 άνεργους, συνολικού προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ, προανήγγειλε, για το αμέσως επόμενο διάστημα, ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

 

 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα γίνουν οι πρώτες δημοσιεύσεις για νέα προγράμματα με ειδική μέριμνα στον Τουρισμό.


Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί πρόσκληση για δράσεις εκσυγχρονισμού και ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, με δυνητικά ωφελούμενες μικρές και πολύ μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και με στόχο να επιτευχθεί στροφή του κλάδου προς πιο ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης.


Θα παρουσιαστεί επίσης δράση για την ανάπτυξη της υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας με έμφαση στα καινοτόμα σχέδια και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, η οποία θα αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.


Μια τρίτη δράση, που θα παρουσιαστεί άμεσα, αφορά πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους.


Ακόμη, εντός του επόμενου μήνα, συγκροτείται Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, με στόχο την παροχή ενημέρωσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς δανειολήπτες και τον συντονισμό του έργου όλων των συναρμόδιων φορέων.


Τέλος, εντός του 2015, θα υπάρξει η πρώτη δράση της ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας, ενός τομέα που ακμάζει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στη χώρα μας κάνει τα πρώτα του βήματα.

 

"Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, θα ενεργοποιήσουμε τα διαθέσιμα κονδύλια για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της ενίσχυσης της σύστασης και της λειτουργίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων", ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

ΠΗΓΗ:ert.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.