Εργασια

ΕΦΚΑ Τρίπολης: Προσλαμβάνει... συνταξιούχους

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του υπουργείου Εργασίας για την επιτάχυνση έκδοσης συντάξεων!

Περιθώριο έως τη Δευτέρα 10 Μαΐου έχουν οι συνταξιούχοι που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για να επιστρέψουν στην εργασία τους και να αναλάβουν την ευθύνη της επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής των δεκάδων χιλιάδων συντάξεων που εκκρεμούν.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, που όσο και αν ακούγεται οξύμωρο αξιοποιεί συνταξιούχους για την έκδοση των συντάξεων.

Αφορά συνταξιούχους που σχετίζονται με αυτό το αντικείμενο, καθώς έχουν διατελέσει υπάλληλοι στον e-ΕΦΚΑ και στο Δημόσιο και όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν την σχετική αίτηση, θα προσληφθούν για οχτώ μήνες.

Το υπουργείο Εργασίας θέλει να προσλάβει 100 συνταξιούχους που πληρούν συγκεκριμένες υποθέσεις και θα υποστηρίξουν τις διαδικασίες απονομής συντάξεων σε υπηρεσίες του e- Ε.Φ.Κ.Α σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα και Τρίπολη.

Για την επιτυχή υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

- Να είναι συνταξιούχοι γήρατος, πρώην υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ και των ενταχθέντων σε αυτόν ασφαλιστικών φορέων και του Δημοσίου,

- Η απασχόλησή τους κατά τον χρόνο της ενεργούς υπηρεσίας τους να ήταν σε αντικείμενα όπως: επεξεργασία των αιτημάτων παράτασης αναπηρικών συντάξεων, απονομή και παράταση του εξωϊδρυματικού επιδόματος, μεταβίβαση σύνταξης λόγω θανάτου, απονομή συντάξεων όλων των κατηγοριών, διαδικασία ελέγχου στην ανακεφαλαίωση του χρόνου ασφάλισης και των εισφορών, καθώς και υποστήριξη της γραμματείας συντάξεων επεξεργασίας των αιτημάτων συντάξεων για τουλάχιστον τρία (3) έτη.

- Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας έως 70 ετών.

Για την υποβολή των αιτήσεων έχει τεθεί σε εφαρμογή ειδική ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και είναι προσβάσιμη μέσω της διαδρομής www.efka.gov.gr - Αρχική σελίδα - Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Συνταξιούχους - Πρόσκληση για απασχόληση συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ και του Δημοσίου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.