Εργασια

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις μονίμων στην Τράπεζα Ελλάδος

Με 35 προσλήψεις κυρίως τεχνικού προσωπικού επανέρχεται, έπειτα από απουσία πέντε ετών η Τράπεζα της Ελλάδος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ μόνιμο προσωπικό.

 

Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος διαγωνισμός της Τράπεζας είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2011 (προκήρυξη 1Ε/2010) και αφορούσε στην πλήρωση 65 θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Εκτοτε από την Τράπεζα έχει αποχωρήσει το 20% και πλέον του προσωπικού της, ενώ παράλληλα της έχουν ανατεθεί επιπρόσθετες αρμοδιότητες.

 

Ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, καθώς πρόκειται για μόνιμες θέσεις εργασίας σε ειδικότητες που δεν υπάρχει ζήτηση από τον δημόσιο τομέα εδώ και χρόνια, ούτε καν ως εποχικό προσωπικό. Ωστόσο οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας για τον περιορισμό των προσλήψεων έβαλαν "φρένο" στα σχέδιά της ΤτΕ για αναπλήρωση των υπαλλήλων που αποχώρησαν όλα τα προηγούμενα έτη. Πρόσφατα σύμφωνα με το Εθνος η Τράπεζα υπέβαλε αίτημα στην Ανεξάρτητη Αρχή, στο οποίο διατυπώνεται η επιθυμία της να προσλάβει έως το καλοκαίρι με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) 35 υπαλλήλους Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Οι υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων (απόφοιτοι ΤΕΙ) θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως άριστη γνώση μιας ξένης γλώσσας και γνώση χειρισμού Η/Υ. Οσο για τους τεχνικούς που θα στελεχώσουν το τμήμα που γίνεται η εκτύπωση λαχείων, τραπεζογραμματίων, αξιογράφων του Ελληνικού Δημοσίου κ.λπ., εκτός του απολυτηρίου Λυκείου θα απαιτείται προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με διετή σύμβαση εργασίας που είναι δυνατόν να παραταθεί επί ένα ακόμη έτος. Μετά τη λήξη της σύμβασης και εφόσον η υπηρεσία τους κριθεί ως ευδόκιμη, θα διορισθούν από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης εργασίας τους.


ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.