Πολιτικη

Αχ, αυτά τα σκουπίδια...

 

 To ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων, κυριάρχησε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης.

Άνευ άλλου σχολίου, παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα διαλόγου....

 

 Σμυρνιώτης:

Πρέπει να επαναφέρει την αρμοδιότητα η Κυβέρνηση εκεί που πρέπει, αν θέλει, τα άλλα είναι αστειότητες.

Δήμαρχος

Συμφωνώ στα μισά με τον κ. Σμυρνιώτη, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να πούμε την άποψή μας στη διαβούλευση. Ωραία, να μην πούμε τίποτε, ν' αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς και να συνεχιστεί το ίδιο βιολί. 

Σμυρνιώτης:

Γι' αυτό χρειάζεται τοπικό σχέδιο.

Δήμαρχος 

Θα γίνει κι αυτό.

Σμυρνιώτης

Να το δούμε.

Τζιούμης

Πραγματικά, είναι λάθος που δεν έχει συζητηθεί ο τοπικός σχεδιασμός της Τρίπολης τόσο καιρό. Φοβάμαι πως ότι απόφαση και να πάρουμε δεν θα ληφθεί υπόψη. Όλοι ξέρουμε πως επίκειται η υπογραφή της ΣΔΙΤ κι εμείς καθόμαστε στο και..πέντε και συζητάμε για να πάρουμε μια απόφαση που δεν θα ληφθεί, μάλλον, από κανέναν υπόψη.

Τσιαμούλος

Άκουσα προσεκτικά τον Περιβαλλοντολόγο, εμείς κάναμε ως παράταξη μελέτη γι' αυτό το θέμα και όφειλε να την έχει δει. Είχαμε ήδη πει πως η ΤΕΡΝΑ θα λειτουργήσει, όταν όλοι ήταν ενάντιοι. Η πρόβλεψη για μηδενικά υπολείμματα στην εισήγηση σας, κ. Δήμαρχε, αναφέρεται σ' αυτόν ή σε άλλο πλανήτη; Οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των μελετών είναι ελάχιστες. Όσον αφορά την πρόταση του κ. Νικολάου, αυτή χρειάζεται αλλαγή..κράτους αν όχι πολιτεύματος.

Λάζαρης

Ή δεν καταλαβαίνουμε ή κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Που είναι η κεντρική μονάδα διαχείρισης; Στην Παλαιόχουνη. Ο κ. Δήμαρχος έχει ευθύνη γιατί δεν έχει φέρει κανένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης προς συζήτηση. Εμείς διεκδικούμε την αποκεντρωμένη διαχείριση, μ' έμφαση στη διαλογή και την πρόληψη. Αυτού του είδους οι κεντρικές μονάδες είναι παρωχημένες στο εξωτερικό.

Δήμαρχος

Είμαστε εμείς θιασώτες της κεντρικής διαχείρισης; Δεν καταλαβαίνω τι λες;

Λάζαρης

Μια χαρά καταλαβαίνετε. Θα έπρεπε να στηρίζουμε την άρνησή μας να δεχτούμε κεντρική μονάδα στην Παλαιόχουνη και να προσανατολιστούμε στη διαχείριση απ' τους δήμους. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε πόρους απ' την Κυβέρνηση.

Νικολάου

Θα ξεκινήσω ανορθόδοξα. Ξεχνάνε οι κ. Τζιούμης και Τσιαμούλος, ειδικά ο δεύτερος, πως όταν πιέζονταν απ' τον κόσμο, ψήφισαν την πρότασή μας για δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, που δεν θα επιβάρυνε καθόλου τους δημότες. Μετά έφερε τους δικούς του "εργολάβους" ο κ. Τσιαμούλος... Θα ξανάρθει ο κόσμος εδώ μέσα και θα ξαναψηφίζετε την πρότασή μας!

 Βίντεο, σε λίγο...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.